logo

Преживяно: Една българка пътува в египетски автобус

Преживяно: Една българка пътува в египетски автобус

Пиша тази история в края на май 2022 г., пътувайки в автобуса с местни жители от Кайро към Айн Сохна, споделя Уарда

„Прикритото мляко котки не го лочат“, казваше прабаба ми лека й пръст. Taка започва поредната си интересна история българката Уарда, която често пътува в арабския свят и споделя нетипичните си преживявания там в своя блог. 

Преди време тя сподели за впечатляващия си разговор със забрадена жена и мъжа й във водите на Червено море. Днес тя разказа за пътуването си в автобус, пълен с египетски жители.

"Пиша тази история в края на май 2022 г., пътувайки в автобуса с местни жители от Кайро към Айн Сохна. Последното е морски курорт, но за разлика от Хургада и Шарм ел Шейх, той е известен само сред арабското население и в него няма туристи. Не знам какво да очаквам, вълнувам се, защото за пръв път ще представям програмата си на такова място и само пред местни.

И макар следващите 3 дни да танцувам в няколко хотела, то в момента по нищо не си личи, че се занимавам с танци. Нямам грим, косата ми е вързана, няма части от тялото ми, които да се виждат. Дори върху дългата до земята рокля нося мъжка риза, която си купих от площад Тахрир (защо се стигна до тази скандална покупка ще разберете в някой друг мой разказ). Единствено дългите ми орлови нокти предизвикват странни погледи у пътниците в автобуса, но се старая да държа ръцете си в юмруци. 

Как изглеждат съпругите на арабските шейхове без хиджаб и бурка

Всъщност за останалите пътници аз съм турист, но не и belly dance танцьорка. И по-добре… Защо ли? Защото неведнъж съм казала, че да си танцов артист в арабския свят е най-харесваното, но и най-нехаресваното нещо. В Египет няма сватба без танцьорка, нито пък хенна парти (т.нар. моминско парти, на което булката къносва ръцете си) без такава.

Същевременно обаче, докато си търсех апартамент, брокерът на недвижими имоти казваше на потенциалните наемодатели, че видиш ли работя в украинското посолство в Кайро?!, а не че танцувам. На въпроса ми защо лъже, той отвърна: „Има всякакви хора, много е вероятно да не дадат апартамента си на танцуваща жена“…

И така, пътувам си в автобуса. Навън е пустиня. И колкото и да обичам пустинята, ако я гледам 3 часа, ми става леко безинтересно. Не така скучно е обаче в автобуса", разказва тя.

Какво се е случило в автобуса, виж в БЛОГА НА УАРДА.