logo

Призрачното село на един хвърлей от Дубай, унищожено от зъл джин ВИДЕО

Призрачното село на един хвърлей от Дубай, унищожено от зъл джин ВИДЕО

Празното селище се състои от няколко сгради и джамия, която се извисява над цялото село

Футуристични небостъргачи до облаците, ултра луксозни хотели и огромни молове – това са нещата, с които повечето хора свързват ОАЕ и Дубай.

Една фотографка, обаче, успя да покаже, че лъскавата арабска страна има и по-малко блестящо, но много по-мистериозно лице.

Джейд Бримфийлд от Великобритания засне зловещи снимки и изумителни кадри с дрон от призрачния град близо до Ал Мадам, който се намира на 60 км от Дубай, съобщава „Дейли Мейл“.

5 неща, които е абсолютно забранено да правим в арабските емирства

Пустинните пясъци бавно поглъщат неговите сгради.

Празното селище се състои от няколко сгради и джамия, която се извисява над цялото село. Тези сгради, обаче, сега бавно се рушат под изгарящото слънце, а стаите бавно се пълнят с пясък.

„Чувстваше се такова спокойствие и тишина, тъй като целият град беше само за нас. Но когато слънцето залезе и се надигна вятърът, започна да става зловещо“, разказва Джейд.

„Любимата ми снимка е мой автопортрет в сенките в пустинята. Наистина ми хареса да приема арабската мода и да се слея с прекрасния пейзаж“, добавя тя.

Не е ясно точно защо това малко село, части от които са построени наскоро – през 80-те години на 20-и век, е изоставено.

Според местната легенда, свръхестествено създание – джин, е вилняло в селището и е прогонило жителите му.

Според друга теория, настъпващите пустинни пясъци го превърнали в неподходящо място за живеене.

В последно време селото става много популярно сред фотографите и инфлуенсърите, които предприемат кратко пътуване от Дубай, за да уловят призрачната му красота.

„Дори и да не се занимавате с фотография и просто искате да изследвате нещо малко по-различно, изцяло препоръчвам да посетите това село докато сте в ОАЕ“, казва Джейд.

Един съсвем различен свят - красивите градове, погледнати отгоре СНИМКИ

„Не само че ще избягате от тълпите на Абу Даби и Дубай, но и ще имате възможност да се върнете назад във времето в един град с минало, отнесено от вятъра“, добавя тя.

 

 

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай