logo

Разконспирираха тайната на най-голямата туристическа атракция в Тибет

Разконспирираха тайната на най-голямата туристическа атракция в Тибет

Монасите, молещи се във врящо олио може и да използват трикове, за да мамят

Непобедим монах в несъкрушимата си вяра плени интернет. Клипът с мъж, който се моли в казан с врящо олио, без да изпита никакво физическо страдание, обиколи света.

Всъщност в Тибет и Непал има места, където това е голяма туристическа атракция и някои хора изминават хиляди километри, за да зърнат това. Но дали видяното от очите им, отговаря на истината?

Ако смятате, че имате проблеми и всичко в живота е лошо, вижте как живеят в Непал

Един от клиповете е заснет в провинция Нонг Буа Лампху ип оказва религиозен обряд, чиито ритуали са своеобразен изпит за будистките монаси. На ужасяващите кадри се вижда как монахът успява да остане спокоен в казана с врящо олио, сякаш единствено със силата на волята си и силната вяра. 

Всяка година това място е притегателно за туристите, които после купуват приготвени от монасите амулети и дори техни лични вещи или пък парче плат от оранжевите им раса. 

Сред тези, които опитват да разконспирират монасите, е Джесад Дендуангбрипант от университета в Чулалангкорн.

Каньонът Янгикала – чудноватата огнена крепост край Каспийско море (СНИМКИ)

"Единственият начин да се докаже, че монахът медитира в котел с врящо олио, е да се измери температурата на самата течност. Не личи олиото да кипи, котелът изглежда малко странно, възможно е да има два слоя, за да изолира топлината", твърди той. 

Ученият обяснява също така, че има начини за безопасно съприкосновение към кипящото олио. 

"Трикът е да се добави малко вода малко преди олиото да започне да кипи. То няма да продължи да се нагрява и така водата ще погълне топлината", твърди ученият. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай