logo

Шаста – най-окултната планина в Щатите, където границите между световете изчезват

Шаста – най-окултната планина в Щатите, където границите между световете изчезват

Там всяко желание може да бъде сбъднато – безсмъртие, свобода от болката и страданието, ослепителен лукс, любов

Планината Шаста не е нито най-високата, нито най-красивата в планинската верига Каскади, но без съмнение е най-легендарната. За нея се разказват повече странни и необикновени истории от който и да е друг регион в САЩ, а може би и в света.

Според вестник „Сакраменто Бий“, над 100 култа от целия свят водят началото си от планината Шаста.

Според правителствено проучване, над 89% от посетителите на планината казват, че са отишли там, за да отдадат почит на боговете и извънземните същества, които обитават Кухата Земя под планината и които често са наричани „подземните обитатели“.

Какво всъщност има в Бермудския триъгълник

Повечето от странните истории около планината започват от книга, наречена „Обитател на две планети“, написана от тийнейджъра Фредерик Оливър и издадена през 1906 г. по времето на Златната треска в Калифорния. Там за първи път се говори за мистериозното братство на „духовните адепти“, за тунел, водещ до таен град под Шаста, за изгубения континент Лемурия, за концепцията „Аз съм“ и за „канализиране“ на блуждаещите духове.

Първата религия, основаната на идеята за НЛО – групата „Активност Аз Съм“, е основана през 30-те години от Гай Балард. Той твърдял, че е срещнал известния алхимик граф Сен Жермен докато издирвал тайно окултно братство по склоновете на планината. Графът му се явил и му разказал за някои от приключенията си извън този свят и за пътешествията си с извънземни от планетата Венера, съобщава "Ancient Origins". 

Някои съвременни спиритуалисти свързват Шаста, която е свещена за индианците, с легендарна планина, за която разказвали и сънували миньорите от времето на Златната треска. В тези разкази златото буквално виси от тавана на покрити със скъпоценни камъни стени като гигантски висулки.

Пак според тази алтернативна концепция, под планината, в Кухата Земя, се намира кристалният град Телос, който е отвъд триизмерната реалност. Там всяко желание може да бъде сбъднато – безсмъртие, свобода от болката и страданието, ослепителен лукс, близост с други хора, любов.

Шаста се счита за пресечна точка на паранормална активност, където бариерите между отделните светове са значително по-тънки. Понякога дори мъртвите обещават да се върнат от гроба от планината.

През 1951 г. една жена с теософски наклонности, която се нарекла Майка Мери, отворила свое място, наречено „Странноприемницата“ на главната улица в град Маунт Шаста. Тя била пленена от планината, след като прочела „Обитател на две планети“ и вярвала, че мястото ще привлече преминаващи изгубени души, на които тя може да помогне по пътя им към просветлението.

Докато обектът работел Мери имала над 10 000 посетители. Тя била винаги сама на горния етаж в стаята си, но казват, че интуитивно знаела кога ще има нов посетител и слизала долу да го изчака. Тя обикновено казвала на хората точно това, което трябвало да чуят и говорела простичко и смирено.

Най-невероятният масонски кладенец на света! (СНИМКИ)

Преди да умре на 75-годишна възраст тя инструктирала последователите си да бдят над трупа ѝ, защото тя имала намерение да се върне от гроба. Членовете на нейната църква така и направили и запазили смъртта ѝ в тайна близо месец.

В крайна сметка последователите ѝ стигнали до заключението, че душата ѝ няма да се върне в тялото. Най-вероятно ужасната гледка и миризмата ги вразумили, защото те взели решение и тихо преместили тялото в градската морга и чак тогава уведомили властите.

Не е изненадващо, че оттогава странноприемницата е затворена.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай