logo

Ще летите ли цял живот безплатно, ако сте родени в самолет?

Ще летите ли цял живот безплатно, ако сте родени в самолет?

Тази легенда битува, защото авиокомпаниите имат навика да провят такъв подарък на новородените

Съществува мнение, че дете, родено на борда на самолет, има пълно право да лети безплатно през целия си живот. Наистина ли е така?

Този „легенда“ възникна с причина. Така през пролетта на 1996 г. момче на име Могд Алиф бе родено на борда на азиатско-тихоокеанската авиокомпания.

Година по-късно случаят се повтори. Само този път се роди момичето Дарарасами Тонгарон. И двете бебета получиха 90% доживотна отстъпка при полетите на Asian Airlines.

Но има нюанс - и в двата случая такъв щедър жест беше съзнателният избор на авиокомпаниите. Един вид подарък за новородените.

Кои са маршрутите, които ужасяват и най-опитните пилоти

Ето защо не бива да се мисли, че бременни жени в късните етапи на бременността не се допускат на борда поради алчност.

Всъщност авиокомпаниите се грижат за здравето на красивата половина на човечеството и не искат те да изпитват излишен стрес по време на раждане.

А да запазиш спокойствие, когато трябва да родиш на борда на самолет, в никакъв случай не е лесно.

България също има своя принос в раждането в небето. 

Скандално: Авиокомпания накара пътничка да се изпишка върху лентичка, а после…

Бебето Николай се ражда на 26 юли 2017 година с риск за живота - в осмия месец и на височина от 12 000 метра над Атлантическия океан. Капитанът на самолета спасява живота му, като сменил курса и приземил машината на летището в Манчестър.

Николай е единственият българин с уникален акт за раждане, в който вместо град има географски координати. Мечтата на майката, която е мениджър на рафинерия за злато в Дубай, е един ден той да стане пилот. Авиокомпанията, в чиито самолет той е поел първата глътка въздух, ще поеме обучението му.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай