Руската пътешественичка Марина Ершова посети Мексико и разказа за процеса на приготвяне на сладолед, който я изненада. Тя сподели впечатленията си в личния си блог.
„В Русия няма нищо подобно. „Няма аналози“, възхищаваше се авторката. Според нея мексиканският десерт се приготвя на ръка, като се меси в дървена бъчва.
А сладоледът се охлажда по старомодния начин - с лед и сол.
Предлага се и голямо разнообразие от вкусове, от традиционно какао и лимон със сол до манго с чили и краставица с лайм.
„Това е напълно нормална идея – да сложим в сладоледа това, с което бихме подправили солена салата“, пошегува се блогърката.
Ершова добави, че мексиканският сладолед често не съдържа мляко или допълнителна захар.
“Само плодово пюре, сок и естествени добавки. „В горещ ден това е най-хубавото нещо, което можете да си представите“, заключи тя.
По-рано друга блогърка разказа какво шокира пътуващите на пазарите в Мексико. Тя отбеляза, че там могат да бъдат открити овчи глави, езици, черва и други животински части.