logo

Тези екскурзии в Турция ще ви разочароват

Тези екскурзии в Турция ще ви разочароват

Наистина туроператорите в Турция предлагат широка гама от екскурзии и много от тях се оказват интересни, но след като посетят други атракции, пътниците може да останат недоволни

В Турция популярен формат на почивка е, когато човек остава в хотела през цялото време и само от време на време разрежда деня си с пътувания до туристически атракции.

Наистина туроператорите в Турция предлагат широка гама от екскурзии и много от тях се оказват интересни, но след като посетят други атракции, пътниците може да останат недоволни.

За това е важно да знаете кои екскурзии в Турция определено не трябва да посещавате. 

Памуккале
Лечебните бани в този район ежегодно привличат много туристи, които искат сами да опитат методите за подмладяване на Клеопатра. Памуккале е комплекс от естествени басейни, където можете да плувате и да се наслаждавате на красотата на природата. Туристите обаче са все по-разочаровани от обиколката поради няколко причини: голям брой хора, дълъг път, допълнителни разходи и магазини по пътя.

Факт е, че Памуккале се намира далеч от основните курортни градове, така че отнема доста време да отидете там, следователно на туристите се предлага ранно заминаване и поради популярността на атракцията има критичен брой хора там. Също така по пътя туроператорите организират екскурзии до магазини, от които много туристи не се интересуват.

Достъпни цени и луд нощен живот: Този град е перфектен за есенна ваканция, ще се влюбите в него СНИМКИ

Яхтинг
Различните региони на Турция предлагат различни варианти на яхтинг. По правило това е обиколка, която продължава от сутрин до вечер. Туристите се качват на кораб, отвеждат се до лагуната, където плуват и след това се връщат обратно. Всичко това може да бъде придружено от развлечения на кораба, като концерти или парти с пяна. Тази екскурзия обаче не носи удоволствие по няколко причини. Първо, често има твърде много хора на кораба. Второ, хора от различни възрасти, включително деца, идват на обиколката, така че е невъзможно възрастните да се отпуснат, без да крещят на заден план. Трето, забавлението, съдейки по прегледите на туристите, оставя много да се желае.

Каппадокия
По-добре е да стигнете до Кападокия сами, а не като част от екскурзия. Това място е наистина хипнотизиращо със своята природа и красота. Като част от организационна туристическа група обаче няма да почувствате тази самота и няма да можете да се насладите на красотата на балоните.

Освен това екскурзията до Кападокия включва 2-3 дни, а хотелът сам избира мястото ви на пребиваване. Опитайте се сами да организирате трансфера и хотела и ще бъдете оставени на произвола на съдбата. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!