logo

Топ 10 на най-добрите места за туризъм сред дивата природа

Топ 10 на най-добрите места за туризъм сред дивата природа

Първото място в класацията беше заето от Хималаите с назъбени планински върхове, долини и ледници

Хималаите, Мадагаскар и националният парк Кибале в Кения са обявени за най-добрите дестинации в дивата природа през 2023 г.

Известният ас Марио Бакалов разказа за своите приключения по света

И така, първото място в класацията беше заето от Хималаите с назъбени планински върхове, долини и ледници. Желаещите да се отпуснат далеч от цивилизацията са поканени да останат в едно от планинските села на шерпите и да поговорят с местното население.

Следващата е островната държава Мадагаскар, която е дом на много различни екосистеми, което я прави едно от най-добрите места в света за изследване на дивата природа.

Трогателно: Заработващ на летище пианист получи бакшиш от $61 000

Челната тройка допълва националният парк Кибале в Кения, разположен между Голямата рифтова долина и басейна на река Конго.

Четвъртото място беше за Skeleton Coast на Намибия. Груб и суров, този отдалечен ъгъл на света предлага уникален и необичаен поглед към африканската пустиня, с внушителни дюни и обширни равнини, оградени от ледените води на Атлантическия океан.

Петото място е в Националния парк Яла в Шри Ланка, шестото място е в долината Марания в Кения. В топ 10 бяха също Whichaway Camp в Антарктика, националният резерват Tswalu Kalahari в провинция Северен Кейп в Южна Африка, норвежкият архипелаг Свалбард и остров Лизард в средата на Големия бариерен риф.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай