logo

Топ 8 филма, които ще ви вдъхновят да пътувате

Топ 8 филма, които ще ви вдъхновят да пътувате

Тази статия е посветена на всички онези, които нямат възможност да пътуват или които тепърва ще опаковат раницата

Тази статия е посветена на всички онези, които нямат възможност да пътуват или които тепърва ще опаковат раницата.

За вас сме подбрали отличен списък с филми, които ще ви вдъхновят да качвате планини и да обикаляте екватора още на следващия ден. Направете пуканки, седнете и се насладете.

8. Яж, моли се и обичай

Този филм е за жена, която не се страхува да предизвика съдбата, да предизвика всичко и да намери истинската си съдба, любов и същност.

Топ страните за пътуване през октомври

Накрая спрете и си помислете: „Кой съм аз всъщност?“ Ако се замислите, малцина ще решат това. Ако мислите за значението на този филм, можете да видите истината. И истината е, че на първо място трябва да обичате живота и себе си!

Като се влюбите в себе си, ще намерите баланс, спокойствие, любов и можете да споделите това с другите и тогава съдбата ще отвори вратите си.

7. Изкуството да пътуваш

Конър Лейн (главният герой на филма), се подготвя за сватба. Но заставайки на олтара, той променя решението си и тръгва на пътешествие.

Началото на приключенията му не изглежда приказно, тъй като случайно се озовава в Никарагуа, където всичките му пари и дори ризата му са взети от него.

Конър е готов да се прибере вкъщи и да отиде в колеж, но среща млада двойка, която му прави изкушаващо предложение.

На следващия ден Конър тръгва към непроходимата джунгла с новите си приятели. Това приключение напълно променя живота му.

6. Невероятният живот на Уолтър Мити

Филмът разказва историята на Уолтър Мити, който работи в екипа на сп. Life, където отговаря за снимковия материал. Списанието ще премине изцяло към електронен формат и компанията подготвя глобални промени.

С автобус из Европа за 4 евро – ето как

Последният брой на списанието трябва да остане в паметта на всички. Уолтър Мити получава фотоматериали от пътешественици от цял свят.

5. Пътуване до Дарджилинг

Трима глупави братя, които не са разговаряли помежду си от година след смъртта на баща им, се оказват във влак, пътуващ през Индия.

Ето ги, вслушвайки се в призива на най-възрастния от тях да се съберат отново на пътешествие, което трябва да им помогне да разберат и да намерят себе си, възстановявайки отслабените семейни връзки.

4. В дивата природа

След като завършва колежа, Кристофър МакКандълс оставя цялото си имущество, дава  24-те хиляди долара, натрупани по време на следването си, в благотворителен фонд, и тръгва на автостоп из Аляска, за да се потопи в природата.

По пътя Кристофър опознава различни хора, по един или друг начин влияещи върху живота му.

3. Самсара

Документален филм за красотата на съществуването. Докато гледа филма, зрителят ще се потопи в час и половина пътуване през 25 държави, разположени на 5 континента. Автори на документалния филм са създателите на награждавания филм „Барака“ (1992).

Терминът „самсара“ на санскрит означава „живот“, „поредица от прераждания“. Според режисьора на филма Рон Фрик „Самсара” засяга любимата му тема: връзката на човечеството с вечността. Филмът е заснет изцяло върху 70 мм филм.

2. Седем години в Тибет

Хайнрих Харер (Брад Пит) напуска бременната си съпруга за 4 месеца и тръгва за славата, която ще получи след завладяването на най-високия връх в Хималаите. Не успява да се изкачи на върха и когато слиза, научава, че войната е започнала.

Хенри е пленен от британски войници. След няколко неуспешни опита да избяга от плен, той успява, но няма как да се върне у дома.

Хенри, заедно с приятел, достига до Тибет, където прекарва 7 години. Той се среща с младия Далай Лама и неговият характер постепенно се променя.

1. Пътуване

Филмът е за такъв начин на живот като Traveliving, т.е. живот в пътуване. Главните герои са Маша Дубровская и Аджи Верма, които са на непрекъснато пътуване повече от 5 години. През това време те успяват да живеят в Индия, Китай, Тайланд, Малайзия, Индонезия и Филипините.

Филмът разказва защо хората решават да прекарат част от живота си в пътуване, как се подготвят за това, с какви трудности се сблъскват в този начин на живот, как печелят пари, къде се отпускат и т.н.

Героите споделят своя опит с публиката и разкриват тайните на живота, което може да изглежда рай за мнозина.

Снимките са проведени на индонезийските острови Бали, Лембонган и Нуса Пенида, в Москва и Индия.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай