logo

Това е най-безсмисленият паспорт - с него не можете да влезете в нито една държава

Това е най-безсмисленият паспорт - с него не можете да влезете в нито една държава

Основното производство тук е текстил и алкохол

През 30-годишното си съществуване регионът, известен още като Приднестровието, е сформирал свое правителство, армия, конституция, съдебна система, валута и паспорт - но безрезултатно. Коя държава е това?

Това е част от територията на Молдова, която обхваща 4163 квадратни километра на левия бряг на река Днепър, която обяви независимостта си на 2 юни 1990 г.

Защо жените в Афганистан носят сини бурки, а не черни?

Тъй като Приднестровската република никога не е била призната от никоя държава или международна организация, паспортът й е напълно безполезен.


За щастие, повечето от живеещите там имат двойно или тройно гражданство, така че използват молдовски, украински или руски паспорт.


Повечето жители живеят в столицата Тираспол, която се счита за един от най-бедните градове на Стария континент.

Защо столицата на САЩ си няма собствен щат

Интересно е, че животът там не е толкова скъп, така че един хляб хляб струва около 0,60 стотинки, билет за градски транспорт 0,30 стотинки, а литър бензин е 1,80 лева.


Страната е пълна с изоставени фабрики от съветско време и повечето жители се занимават с текстилната промишленост и производството на алкохолни напитки.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Анастас

Анастас 18.05.2020 7:43

Руските военни в Молдова си отцепват този район през 1990 г. Тъй като в това е беден район никой не им обръща внимание. Същото направиха и 25 г.по-късно в Украйна!