logo

Това е най-извитият път, който сте виждали! Прилошаването е гарантирано, но пък е красив (ВИДЕО)

Това е най-извитият път, който сте виждали! Прилошаването е гарантирано, но пък е красив (ВИДЕО)

Пътешествениците в китайската провинция Юннан трябва да се подготвят добре психически за едно уникално пътуване през планините, което вероятно ще им докара гадене. Извиващият се по невъобразим начин път в град Кунмин, който се простира на 6,3 км дължина, има цели 68 зигзагообразни завоя по билото на планината, съобщава „Дейли Мейл“.

Местните жители и градската управа са инвестирали 194 000 долара през 1995 година за построяването на този път за връзка между две села в окръга. Тогава било решено, че аутобанът трябва да построи по билото на планината, за да не се налага правителството да изкупува земята на местните жители.

Впечатляващи въздушни снимки показват как колите се придвижват по пътя и предприемат серия от резки леви и десни завои, които сякаш нямат край. За пръв път магистралата е отворена през 1995 година, но напоследък се превръща в магнит за туристи, търсачи не неповторими пейзажи.

Как да изкараме незабравима нощ в Камбоджа и да похарчим само 10 долара

„След като пътят заработи, не трябваше вече да пренасяме стоката си на рамене, когато искаме да отидем до пазара в долината“, споделя местен жител.

Многобройните завои са доказателство за това колко е трудно пътното строителство в провинция Юннан, която е известна с планинския си терен. Най-високият връх в провинцията – покритият с лед Кавагебо, се издига на 6740 метра височина.

Първата първокласна магистрала в Юннан е построена чак през 1990 година, а първият път, свързващ двата най-големи града – 6 години по-късно.

Обявиха коя ще е най-посещаваната от туристите държава през 2019 година

Дължината на пътищата в Юннан достигна 242 500 км в края на миналата година.

 

Коментирай