logo

Това, което никой няма да ви каже за Непал - отвратителни хотели и ужасни ресторанти (СНИМКИ)

Това, което никой няма да ви каже за Непал - отвратителни хотели и ужасни ресторанти (СНИМКИ)

Ако някога сте били в Непал, сигурно сте свикнали с порутени постройки, смело обявявани от собствениците си за хотели или ресторанти.

Страната се смята за една от най-бедните в света, предлагаща най-много подобни "заведения" и места за почивка.

Кухня от ада! Какво ядат по улиците в Азия

Някои ресторанти разсмиват още със самото си име, обикновено то е гръмко и веднага дава да се разбере за какво става въпрос. Например - Тенцин - както се казва сегашният Далай Лама. 

Всъщност в тези ресторанти всичко е устроено съвсем простичко и представляват места, където туристите могат да задоволят глада си или просто да поседят на спокойствие и да отдъхнат. 

Що се касае до хотелите, там вече нещата съвсем излизат от контрол. 
Най-често в Хималаите на входната врата пише "teahouse"  - това са наистина съвсем прости помещения, където за елитни се считат стаи със собствени тоалетни.

Но пък там е по-добре да не се настанявате заради отвратителната воня. Чаените къщички представляват малки постройки, разделени на стаи с шперплатови прегради. Понякога дори преградите са само външни и се спи на самата земя. 

Това са най-непопулярните страни в света!

В повечето случаи условията са наистина спартански и предлагат единствено подслон, за да не се налага туристите да разопаковат палатките и провизиите си.

Все пак има и хотели, там цената за една нощ е около 5-10 долара и често те са кръстени с гръмки имена като "Йети" или пък "Мона Лиза. Подобни хотели са разположени обикновено край големи храмови комплекси. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай