logo

Това са най-зловещите места на света

Това са най-зловещите места на света

Остров на луд италиански учен, гора на самоубийци в Япония...

По света има значителен брой места, обвити в загадки и тайни. Всяка година в мрежата се появяват снимки и видео клипове от тези точки, те са в разказите на най-запалените туристи. Някои туристически агенции успяват да печелят пари, като продават ваучери на тези злощастни места. Никой не знае дали легендите за тях са верни, или това е просто някакъв PR ход. Единственото нещо, което е известно е, че някои от тях се появяват под влиянието на човешката сила, други, напротив, са създадени от самата природа.

Човекът винаги е бил привличан от неизвестното. Дори и да се ровите в историята, можете да видите, че митовете и басните винаги са съществували и продължават до ден днтешен. Нека разгледаме някои от тях.

Това трябва да се види: Езерото, което сменя цвета си в зависимост от сезона

1. Първа в списъка е Африка, а именно Етиопия и Сомалия. Земетресенията постоянно тресат тези страни, почвата изглежда е в движение от този катаклизъм, спящите вулкани не утихват, на места се появяват черни дупки в земята. Това явление в тези райони се нарича Афарска котловина  или рогът на Африка.

2. Красотата и опасността се приближават една до друга. Тази фраза може да се приложи към планината Вашингтон, която се намира в САЩ. Ужасът се дължи не от самата планина, а от ситуацията на върха й. Там постоянно има силен вятър, скоростта му достига около 400 км/ч.

3. Всяка пустиня е много опасна, но особено опасна е Данакил в Етиопия. Тя прилича на кратера на вулкан, където лавата кипи и стопява всичко, което попадне вътре. Да бъдеш тук е опасно, защото във въздуха се носят корозивни газове, които отровят човешкото тяло.

4. Четвъртото място заема Туркменистан, затворена страна. Тук е мястото, наречено “Портите на Ада” (Дарваза), името говори само за себе си. Пребиваването тук е ужасяващо и опасно за хората. Факт е, че през 1971 г. е имало сериозна катастрофа, която е причинила този катаклизъм. На сондажна станция избухнал пожар, който не може да бъде потушен до ден днешен.

5. Съществуването на канибали отдавна не е мит, те все още съществуват. Така че в приказна Нова Гвинея, в малкото градче Порт Морсби, тези личности живеят и процъфтяват. Търсенето на непознати по техните земи е нещо обичайно. Те не са свикнали да работят и е трудно да се намери работа в тази страна, а примитивните инстинкти надделяват над разума.

6. Шестата позиция е заета от Италия, един от нейните острови изобилства от призраци. Легендата за остров Повела е, че в средновековието това място са погребвали умрелите от чумата. С течение на времето, през 50-те години, на този остров е построена клиника за психично болни пациенти, главният лекар бил истински садист и маниак. Той правил ужасни експерименти с пациентите си, в крайна сметка, сам се побъркал и се самоубил, скачайки от фара.

7. Клиниките за психично болни винаги са били обвити в мистерии и легенди. На тези места винаги се практикуват различни методи за лечение на психични заболявания, най-често те са изключително болезнени и незаконни. Не е изключение клиниката Хелингли. Хиляди пациенти станали жертви на такива експерименти.

Ужасяващата истина за проститутките на Кения

8. В допълнение към островите на призраците, осмото място е заето от град на призраци. Например в САЩ, в град Сентрелия, жителите стават жертви на пожар. Градът живеел от добив на определен вид въглища - антрацит, което е необичайно, тъй като гори много бавно.

Преди 50 години, антрацитните складове се запалили и все още горят. Те не могат да бъдат изгасени, градът е обвит в горящ дим, земята е напукана, жителите са принудени да напуснат домовете си. Най-вероятно това място ще изгори след около 250 години.

9. Япония, за съжаление, е известна със своите постоянни самоубийства. Има дори специално обособено място - гората Аокигахара. Всеки ден тук работи екип, който намира хора, които сами са отнели  живота си по различни начини. Това е ъгъл за онези, на които животът носи мъка, идват тук и остават завинаги в тази гора.

10. На десето място е безвредният, но не по-малко плашещ музей на изтезанията в Малта. Тук са инструментите, които са служили за мъчение на хора. Тази институция, намираща се в сутерена, представя много инструменти за изтезания, а восъчните фигури на жертвите изглеждат много реалистично. Посетителите на музея могат дори да видят сцени на изтезания.

Това е малък рейтинг на страшните места по света, но не е изчерпателен. Все още не е установено кое място е най-ужасяващо.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай