logo

Турция откри грандиозен лунапарк,  три пъти по-голям от Disney (СНИМКИ)

Турция откри грандиозен лунапарк, три пъти по-голям от Disney (СНИМКИ)

Любителите на адреналин от цял свят вече могат да добавят нова дестинация към списъка си. Wonderland Eurasia, който беше открит официално в турската столица Анкара, разполага с много впечатляващи атракции, според британския вестник Metro.

Той е три пъти по-голям от Magic Kingdom на Disney, посочва T+L.

Това ВИДЕО ще ви накара да се влюбите в балканската красота на Босна

Турският президент Тайип Ердоган преряза лентата в сряда, заявявайки, че новият увеселителен парк, разположен на площ от 1.3 милиона квадратни метра, "не е просто символ на гордост за Анкара, но и за цяла Турция".

И като се имат предвид всички атракции, на които гостите могат да се насладят в парка, е ясно защо.

Той се състои от 26 главни атракции, включително 14 влакчета, както и от 2 117 по-малки забавления.

Паркът разполага с няколко сцени за концерти, Digital Dark Ride - 75-метрова кула, джунгла с динозаври, разположена на 20 000 квадратни метра, която включва 70-метров аниматронен Тирекс, и други.

В допълнение към всичко това, Wonderland Eurasia е дом на втория по големина фонтан в света, достигащ височина от 120 метра.

Изграждането на парка, струващ 256 млн. долара, отнема над пет години. Начало на проекта е сложено преди почти шест години, като той е завършен едва през 2018 г.

Лятото идва, а Турция е близо! Къде да отидем?

Според Ердоган новият парк ще носи приходи от 50 млн. лири годишно (около 9 млн. долара), а изпълнителният директор на парка Джем Узан смята, че през първата година той ще привлече 5 милиона посетители.

Подобни увеселителни паркове се радват на все по-голямо внимание. Най-големият закрит тематичен парк в света се намира в Дубай, а най-големият подводен тематичен парк е разположен в Бахрейн.

Коментирай