Уникални места с условия на живот по-лоши, отколкото в Космоса

Уникални места с условия на живот по-лоши, отколкото в Космоса

Сред тях са територии в Русия, Етиопия, Перу, дори и Великобритания

Съвременният човек, свикнал с комфортни условия на живот, е трудно да си представи липсата на вода, газ, светлина. А ако поискате да изживеете ден без любимите си джаджи? Не проверявате пощата? Достигате пеша от точка А до точка Б?

Със сигурност мнозина дори не могат да си представят, че е възможно да се живее някак по различен начин. Въпреки това, част от територията на нашата огромна планета има много по-малко удобства, отколкото ние имаме в ежедневието.

Индонезия

В Индонезия е добре известният остров Ява. На него живеят около половин милион души, които постоянно са изложени на риск да бъдат покрити с огнена лава. На острова е най-активният от 130-те вулкана в Индонезия. Той се „събужда“ с редовно постоянство, изригва на всеки седем години.

Ужасът да посетиш тоалетна в Близкия Изток

 

Перу

В Андите, на 5100 метра надморска височина, се намира град Ла Риконда. Това е най-високото селище в света. Инфраструктурата там е практически неразвита, канализация не е инсталирана и канализационната система не е изградена. Той е построен след откриването на находища на златна руда там.

Китай

Планините на Китай отдавна са избрани от будистки монаси. Окръг Мотуо има 10 000 жители, повечето от които почитат Буда. Единствената връзка, свързваща Мотуо с външния свят, е въжена линия с дължина 200 метра. През 2009 г. населението в града пренимава броя от 30 хиляди.

Индия

Не повече от 10 хиляди души е населението на индийския град Черапунджи. Годишно там падат над 12 000 мм дъжд, което прави мястото най-влажно на Земята.

Чили

Град Сан Педро де Атакама, където днес живеят около 5 хиляди души. Тук води началото си пустинята Атакама. Тази пустиня се счита за най-сухата на планетата. За растителност не може и да става дума.

Русия

Тук хората не се страхуват дори от най-жестокото време. Особено жителите на най-студения град - Верхоянск. Средната годишна температура е -19. Повече от 1 200 души живеят в суровите условия на север.

Гърците дават веднага 1000 евро, храна и море за български работници

Гренландия

Най-северният град се намира в Гренландия - Иллоккортоормиут. За да стигнете до него се нуждаете от няколко вида въздушен транспорт: първо със самолет, след това с хеликоптер (можете да вземете лодка).

Етиопия

В една от областите на Етиопия има град Далол. До него няма пътища, човек може да стигне до мястото само с каравани.

Великобритания

Първите заселници на остров Питкерн били бунтовници от кораба Баунти и таитянски жени. Според преброяването от 2014 г. върху парчето земя с размери 4,6 кв. км. днес живеят 56 души.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай