logo

В Мафи Дов са забранени ражданията и погребенията

В Мафи Дов са забранени ражданията и погребенията

Странната африканска общност не позволява и отглеждането на животни

Всеки народ има обичаи, които са оцелели стотици и дори хиляди години. В градовете старите обичаи постепенно губят позициите си. Друго нещо, когато става дума за отдалечени селски райони.

В някои региони все още съществуват традиции, които могат да бъдат наречени варварски. Те противоречат на правата на човека и се осъждат от съвременното общество. Към подобни могат да бъдат причислени  браковете между непълнолетни или традицията за жертвоприношение.

В ганската общност, наречена Мафи Дов, на жените е забранено да раждат. И не става въпрос за въздържание.

Свирката в Япония не се счита за секс и я практикуват свободно по баровете

За да продължат рода, местните жители отиват в други населени места. Смята се, че раждането осквернява свещената област на Мафи Дов.

Тази традиция съществува тук от няколко века. В момента броят на хората в нея не надвишава 5000 души.

Семействата от общността са принудени да се примирят с настоящото състояние на нещата. На никого не му пука, че бременните жени рискуват собствения си живот, тръгвайки на дълъг път.

След няколко седмици младите майки се връщат у дома с бебетата. Раждането извън населеното място обаче не е единствената странност на Мафи Дов. На територията почти няма представители на фауната (изключение са дивите птици). Тук няма гробища.

Азербайджан - най-голямата гробница на стари съветски трошки

Животновъдството и погребенията са табу за Мафи Дов. Смята се, че и двете практики обиждат мощните небесни закрилници. За щастие времето, дори и в това село, не е останало в средновековието.

През 2017 г. местните жители започнаха да изискват от властите премахването на старите забрани.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай