logo

Яли - най-зловещото племе на света

Яли - най-зловещото племе на света

До 60-те години този регион е бил недостъпен дори за управляващите власти

Яли е най-загадъчното племе в света. Някои изследователи твърдят, че членовете на общността са канибали и, за да влезе на тяхна територия външен човек, трябва да избягва капаните, поставени навсякъде. 

Съществува обаче мнение, че Яли изобщо не са канибали, а вегетарианци! И така, кои са тези мистериозни хора?

Племето Яли, което живее предимно в Папуа Нова Гвинея и Индонезия, е известно като една от най-зловещите общности в света. Яли, което означава „хора от Изтока“, се счита за племето на човекоядцте.

Индонезия и Папуа Нова Гвинея, разположени в Югоизточна Азия, са дом за най-странното и опасно племе в света.

Племето Яли води доста изолиран живот от останалия свят, в съответствие със собствените си правила и традиции. От географска гледна точка те, дължат това, наред с други неща, на факта, че са островни хора.

На земята има ад и той се казва Катакумбо

Яли, които в продължение на хиляди години практически не са имали контакт с други хора, с течение на времето в много отношения се изолирали от други общности.

За да стигнете до селата Яли, трябва да изтърпите много часове ходене. В крайна сметка там, където живеят Яли, няма нито асфалтов път, нито цивилизован транспорт.

Във всичко, което идва отвън, Яли виждат заплаха и поставят различни капани за тези, които искат да посетят районите си на пребиваване.

Колуфо - канибалите, които ходят голи и дават ларви на децата вместо бонбони

До 60-те години този регион е бил недостъпен дори за управляващите власти. През последните 60 години Яли се запознавали със съвременни хора и модерното общество.

Почти нищо не се знае за живота и историята на жителите на региона до 60-те години.

Основното, с което е известно това племе, е, че не е гостоприемно за чужденци. Освен това

Яли се считат за едно от последните останали канибални племена в света.

Днес обаче истинността на това мнение е силно противоречива.

Проучванията и наблюденията на тези, които са успели да достигнат региона, показват, че Ялите, въпреки че не приемат чужденци, също не са канибали. 

Освен това, някои факти дори показват, че Яли са вегетарианци. Но, разбира се, нито първото, нито второто все още не са точно доказани.

Според наличната информация доскоро Яли са залавяли пленници по време на войни с враждебни племена и нищо повече не се чувало за тези хора.

Изследователите вярват, че враговете, които са били взети в плен, са могли да бъдат жертвани в определени празнични дни. Тъй като обаче в региона все още не са извършени цялостни изследвания, няма точна информация за това.

В същото време е добре известен фактът, че Яли, макар и не по същия начин, както преди, но поне в свещени дни за себе си, убивали пленниците си и използвали костите им като аксесоари.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

anonimen

anonimen 04.12.2020 9:55

Ако ви е интересно да научите повече за племента в Папуа Нова Гвинея от първа ръка, може да видите историите на един българин, който е бил там: www.georgibonev.com