logo

За първи път от 300 г. показват нещо, свързано със смъртта на Христос (ВИДЕО)

За първи път от 300 г. показват нещо, свързано със смъртта на Христос (ВИДЕО)

Светите стъпала (Scala Sancta) в Рим ще бъдат достъпни за християнски поклоници

По-рано днес от pochivka.blitz.bg ви разкрихме, че Рим отваря за туристи мястото на едно от най-известните убийства в историята. Сега обаче от Ватикана долетя още една грандиозна новина.

Стана ясно, че Светите стъпала (Scala Sancta) в Рим ще бъдат достъпни за християнски поклоници за първи път от 300 години. Това съобщи специализираният портал „Католикс нюз адженси”.

Смята се, че по мраморните стълби е минал Исус Христос в деня на разпятието.

Но ако искате да видите уникално видео от Светите стъпала, както и да научите още много неща за тях, то посетете pochivka.blitz.bg

Вярващите, които посетят светото място в италианската столица, ще имат възможността да застанат на колене и да се помолят в знак на покаяние.

През XVIII в. стъпалата са били облечени в дърво, а идеята да бъдат достъпни за посетители е дошла, след като сваленото за реновиране дърво е разкрило красивия мрамор.

Легендата гласи, че това са стълбите, водещи до преториума на Пилат Понтийски в Йерусалим, а самият Христос е вървял по тях преди да бъде съден и разпнат.

Светите стъпала ще бъдат достъпни за преклонение от днес 11 Април до 9 юни, когато е празникът Петдесетница. / pochivka.blitz.bg

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай