logo

4 причини, заради които да посетим Куба

4 причини, заради които да посетим Куба

Страната има богата култура, която представлява смес от местни островитянски традиции и влияние на испанските колониалисти, африканските роби и Съединените щати

Куба е най-големият и един от най-красивите острови в Карибския регион. Често е наричана El Caimán или El Cocodrilo, което на испански означава алигатор, заради формата на държавата, погледната от въздуха.

Куба има богата култура, която представлява смес от местни островитянски традиции и влияние на испанските колониалисти, африканските роби и Съединените щати.

Представяме ви 4 семпли, но интересни причини да посетите тази държава.

Пътници се сбиха в самолет и стана масово меле ВИДЕО

Вкусна храна

Местната кухня включва вкусни месни ястия със зеленчуци, ориз и боб, тропически плодове. За любителите на всичко необичайно кулинарните специалисти предлагат ястия от месо от костенурка, крокодил, пресни омари и дори риба меч. И да, можете да пиете истински ром в Куба!

Седемте чудеса на Куба

Куба е богата на природни и исторически забележителности. Не пропускайте да посетите Хаванската гора и Парк Алмендарес в Хавана. Долината Vinales в планините Seerra de los Organos е интересна със своите необичайни пещери и многобройни лечебни извори.

Сороа е дом на един от най-големите разсадници за орхидеи в света. А полуостров Запат е интересен със своя разсадник за крокодили и истинско индианско селище. Не забравяйте да посетите известното кабаре Tropicana.

Ядосана пътничка на самолет пожела на спътниците й да умрат ВИДЕО

Истински пури

Можете да отидете на екскурзия до истински тютюневи плантации и фабрики. Най-известната фабрика "Pargas" се счита за историческа ценност, тъй като е основана през 1845 г. Също така е страхотен сувенир.

Топъл тропически климат

Средната годишна температура на острова е + 25 градуса, през януари (най-студения месец) + 22 градуса. Въпреки голямата влажност, няма чувство на дискомфорт - топлината на брега е смекчена от океански бриз.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!