logo

5 места в Дубай, които туристите трябва да избягват

5 места в Дубай, които туристите трябва да избягват

Плажове, море и метро може да се окажат опасни

ОАЕ е популярна ваканционна дестинация, а най-популярното емирство е Дубай. Тук можете да релаксирате по всяко време на годината на добре поддържаните плажове, да плувате в топлия Персийски залив, да се любувате на ултрамодерни сгради и многозвездни хотели, да правите изгодни покупки.

В този оазис насред пустинята има много забавления и чудеса, но има места, които е по-добре да се избягват.


1. Обществени плажове

В Дубай има безплатни градски плажове, но не винаги е приятно да се отпуснете на тях. Въпреки факта, че емирството буквално блести с чистота, боклук може да се види на открити райони на брега. Няма тоалетни, чадъри и шезлонги, но има много местни жители.

Екскурзовод проговори как следи жени от групата, които кръшкат с чужди мъже

И въпреки че откритите бански костюми не са забранени, реакцията на местните жители към дамите при разкриване на дрехите може да бъде непредсказуема - от осъждащи погледи до нецензурни забележки.


2. Морето през нощта

Феновете на нощното плуване трябва да бъдат внимателни и по-добре да не се приближават до морето през нощта. През този период бодливи морски таралежи изпълзяват на плажа. Острите им игли пробиват обувките и се впиват в крака- куцотата е гарантирана до края на ваканцията. Също така през нощта плуват различни медузи, включително и отровни.


3. Бедни райони

До луксозните и проспериращи квартали, където е чистота, богатство и море от светлина, са работните покрайнини и районите за бедните. Пълно е с емигранти и много подозрителни личности, срещата с които може да има и други последствия.


4. Барове

В Дубай властва законът на шериата, а алкохолните напитки са забранени почти навсякъде. Има обаче барове, където чужденците могат да пият със специален лиценз. Повечето туристи нямат такъв и без него пиенето на алкохол се квалифицира като нарушение на закона.

Туристи направиха немислимото на Мачу Пикчу! Арестуваха ги на място

Освен това, ако сте „зареждали“ с твърд алкохол в стаята си и излезнете на улицата подпийнали, можете да попаднете в ръцете на полицията и да се озовете в затвора за нарушаване на обществения ред.


5. Женски вагони в метрото

Дубайското метро има специални вагони за жени и деца. Ако по невнимание мъж или момче над 12 години се качи там, нарушителят ще бъде изправен пред тежко наказание под формата на глоба или временно лишаване от свобода.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай