logo

Българин преживя най-голямото си приключение, намери Рая, а сега...

Българин преживя най-голямото си приключение, намери Рая, а сега...

Преди да намери своя Рай, Райко Матеев е обикновен бизнесмен, който живее в Бургас. Дните му са сковани от сиво напрежение и стрес. Един ден просто не издържа и осъзнава, че трябва нещо да промени, защото животът действително е съвсем кратък, като миг и трябва да правим това, за което действително сме мечтали. 

Така той зарязва работа, напуска България и се озовава в Сингапур, откъдето пък се добира до Тайланд, управлявайки... яхта. 

Постепенно Райко Матеев успява да се устрои в Южен Пукет и открива, че там всъщност е неговият Рай. 

Днес животът му няма нищо общо с предишния стрес, лови риба, води туристи на обиколки с корабчета и помага на други, които искат също да открият Рая. 
В последния си пост във Фейсбук Райко Матеев прави именно това и опитва да покаже мястото, където живее през своите очи. Прави това заради коментарите на десетки българи, които твърдят, че са били измамени в Тайланд и Пукет далеч не е това, което са очаквали:

"Пиша това, защото съм провокиран от прочитането на няколко негативни впечатления от български туристи при престоя им в Пукет, които без никакво съмнение са си поръчали сами или пък чрез незнаещи тур-агенти хотели в Патонг. Там обаче съвсем не е място за почивка, защото пренаселеността от големия наплив на туристи от цял свят, които атакуват ежегодно този плаж, както и съчетанието на плиткия морски бряг с кафеникаво мътната вода, разкопаните улици и лошото обслужване, правят така, че гостите да остават с лоши спомени. За тези обаче, които търсят бурен нощен живот, барове и дискотеки това е правилното място. Но Патонг все пак съвсем не е Пукет, а още по-малко Тайланд. 

Затова ви предлагам да посетим Южен Пукет, където ще намерите едни от най-красивите и спокойни плажове, тук все още туризмът има човешко лице. 
Остров Пукет е една от южните провинции на Тайланд с площ от 576 квадратни километра (222 квадратни мили) и е най-големият остров в страната, като в близост до него има още 32 по-малки острови. Той се намира на западния бряг на Тайланд в Андаманско море, част от Индийския океан.

Пукет е свързан на север с континента с трите моста „Сарасин“, които предлагат лесен достъп до съседната провинция Панг Нга и всички останали градове на Тайланд. Пукет има 50-тина основни плажове и още стотина по-малки, разположени по цялото крайбрежие на острова. 

Турагент разкри тайните на Тайланд, никой няма да ви разкаже това!

Районът на Южен Пукет обхваща обширните зони на плажовете Най Харн, Я Нуи, Равай, Ао Сан, както и някои прилежащи части на залива Чалонг. 

Температурата на морската вода целогодишно е 28-29 градуса, а на въздуха варира от 28 до 35 градуса през деня и от 24 до 26 градуса през нощта. От ноември до април, когато е мусоните духат от североизток, настъпва сухия сезон в тропика и тогава морето е спокойно, без вълни, с приятен синьо-зелен цвят, отлично време за почивка и спортуване. 

Тук можете да намерите хотели от всички категории, от най-бюджетните до луксозните 5 звезди, предлага се и широк спектър от обзаведени вили за краткосрочно или за по-дълго наемане. Цените силно се влияят от сезоните, като разбира се най-скъпо е около Нова Година. 

Храненето тук освен че е много лесно, но и е достъпно почти през цялото денонощие, можете да намерите наистина евтини и добри ресторанти от тайландската, китайската, японската, френската и италианска кухня. Ще имате също винаги изобилие от свежи плодове и зеленчуци на съвсем достъпни цени, местните пазари и магазини работят всеки ден. 

В източния край на Равай Бийч се намира станалия вече световно известен Rawai Seafood Market и е единственото място засега, където можете да си купите морски дарове от сергиите и после да ви ги приготвят по ваш вкус в ресторантите наблизо.

Цената за приготвянето на един килограм морски дарове е 5 лева, независимо от вида на рибите, скаридите, лангустите или октоподите. Сергиите и ресторантите не са свързани, всеки си прави самостоятелно бизнеса.

Ако все още се колебаете къде да направите вашата желана почивка, горещо ви препоръчвам Южен Пукет, където живея щастливо през последните петнадесетина години."/pochivka.blitz.bg.
 

Коментирай