logo

Голяма радост с почивките! Цените падат

Голяма радост с почивките! Цените падат

Има и възрастни хора, за които е по-атрактивно да бъдат тук на курорт и да ползват един апартамент, който е на четвърта или пета линия, където нощувката е 30 лева

Повече на брой, но по-кратки почивки предпочитат българите през това лято. Много хора разчитат и на офертите в последния момент, които през август ще са с 30% по-евтини. Данните са на Института за анализи и оценки в туризма.

След следващата седмица цените ще започнат да падат. Някъде в края на август ще бъдат с около 30% по-ниски от това, което е било на първи. Това каза Румен Драганов пред Nova News.

"Туристическият сезон е стабилен. Около 100 хиляди души има на плажа на Слънчев бряг. Вчера полицията охранявала 450 хиляди само в Слънчев бряг. Общо в община Несебър има около 550 хиляди туристи. На морето общо ние имаме около 1,5 милиона легла", разкри той.

Изумително чист и красив български плаж привлича туристи като магнит

Според него има майки и деца от чужбина, които стоят по три месеца, защото толкова е разрешението за престой за тези, които имат някаква форма на виза.

Турски курорт измести Слънчев бряг в международна класация

"Има и възрастни хора, за които е по-атрактивно да бъдат тук на курорт и да ползват един апартамент, който е на четвърта или пета линия, където нощувката е 30 лева. Една скара с бира е 11 лева, т.е. доста по-евтино от страната, от която те идват. Единият тип хора са пътешественици, които обикалят и искат да видят повече места, а другите са българи, които работят. И от 1 септември новата вълна от туристи ще намерят изключително изгодни цени по цялото Черноморие, защото вече почват да затварят отделни хотели, но остават пак, казвам, апартаменти, частни квартири", посочи Драганов.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай