logo

Италианският Робинзон Крузо: На моя остров съм на най-сигурното място на света

Италианският Робинзон Крузо: На моя остров съм на най-сигурното място на света

Мауро Моранди живее сам край Сардиния от 30 години

Какво е истинска изолация знае най-добре италианецът Мауро Моранди, който от 30 години е единственият жител на остров Будели край Сардиния.


През последните няколко седмици хижата му беше подходящо изолирано място, от което да наблюдава глобалната коронавирусна криза.

Джибути - страната, в която ислямът е дошъл по-рано, отколкото в Медина

С толкова много опит на усамотение със собствените си мисли той знае най-добре какво ни очаква всички в следващите седмици и месеци. Моранди, бивш учител, случайно дошъл на остров Будели край бреговете на Сардиния, докато се опитвал да отплава от Италия до Полинезия преди 31 години.

Той се влюбил в кристално чистата вода, коралов пясък и залез, след което решил да остане там завинаги. Скоро поел задълженията на предишния жител и сега, на 81-годишна възраст, той още е на острова. Междувременно той придоби репутацията на италианския Робинзон Крузо.


Той продължава да следи новините и знае какво се случва в Италия и по света. Казва, че в своя самотен свят в момента се чувства така, сякаш е на най-сигурното място на Земята. Той също така иска да сподели някои съвети как най-добре да се справим със самоизолацията.


„Добре съм, не се страхувам. Чувствам се в безопасност тук. Този остров предлага пълна защита. Няма рискове. Никой не идва, дори нито една лодка не може да се види тук “, казва той пред CNN Travel.
Тя казва, че самоизолацията е чудесна възможност хората да се грижат за душите си. През зимата казва, че е в къщата, а през лятото обикаля острова. Не е наясно как хората не могат да стоят две седмици в усамотение.

Апокалиптично. Животни превзеха улиците на градовете в карантина

„Чета и мисля много. Мисля, че много хора се страхуват, че ако го направят, ще започнат да медитират и да мислят за разни неща, а това може да бъде опасно." Ако започнете да гледате на нещата в различна светлина и да бъдете критични, бихте могли да видите какъв нещастен живот имате или какъв лош човек сте или какви лоши неща сте направили."


Той пътувал из цяла Европа и в крайна сметка се озовава на този остров. Макар и сам,  казва, че никога не се чувства самотен.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 21.03.2020 10:13

http://coronavirus.eti.pw

Emilyano

Emilyano 21.03.2020 21:01

SSupeeer