logo

Как да спестим пари от почивка в Турция

Как да спестим пари от почивка в Турция

През лятото цените на хотелите и развлеченията там са особено високи

От година на година Турция остава една от най-популярните страни за пътуване сред туристите. И това е разбираемо, защото има всичко необходимо за една незабравима почивка: комфортен климат, топло море, невероятна природа, уникални паметници на историята и културата, както и вкусна храна.

Туристка разкри реалността относно Ultra и All Inclusive в турските хотели

Прочетете повече за това как да спестите пари при пътуване до Турция в нашия материал.

Извънсезонни пътувания

По-голямата част от туристите ходят в Турция през лятото. Ето защо през лятото цените на хотелите и развлеченията там са особено високи. Ако искате да спестите пари, отидете в Турция през другите месеци. Най-добрият вариант би бил края на май или първата половина на септември - през този период морето вече е топло и подходящо за плуване, а цените са с 20-30% по-ниски в сравнение с летния сезон.

Непопулярни курорти

Цените в най-"рекламираните" курорти са в пъти по-високи, отколкото в по-малко популярните. В същото време ниските цени не влияят на качеството на услугите. Вместо в Анталия, опитайте да релаксирате в Алания или разгледайте по-източните райони на Турция. Така че можете не само да спестите пари, но и да се скриете от тълпите други туристи.

Разстояние от морето

Колкото по-близо до морето е хотелът, толкова по-скъпо ще ви струва. Разгледайте по-подробно опциите, които осигуряват безплатен трансфер до плажа – такива квартири са много по-достъпни, но не ви лишават и от морето.

Спестявания от водачи

Ако искате да разгледате забележителностите, вземете местния автобус или наемете кола. Вторият вариант пак ще бъде много по-евтин от пълна обиколка. Можете да се движите със собствено темпо и да спрете, където искате.

5 причини да посетим Египет

Нетуристически заведения

Внимавайте за заведения, които имат думата Lokantasi в името си. Това са турски аналози на столовите, с които сме свикнали, където можете да хапнете вкусен, задоволителен и евтин обяд. Вечерята за двама тук ще струва от 50 до 100 лири. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Асан

Асан 12.06.2023 12:28

Алания е пълна със западноевропейци и блятки.

gost

gost 12.06.2023 19:23

Като си ида на село съм ги спестил