logo

Как трима души си прекараха добре за 600 лева в къщичка на самия бряг на морето в Тасос

Как трима души си прекараха добре за 600 лева в къщичка на самия бряг на морето в Тасос

Само си представете, както си седите в офиса, че още може да закачите от последните лъчи на слънцето и да избягате от мрачното време в България

Само си представете, както си седите в офиса, че още може да закачите от последните лъчи на слънцето и да избягате от мрачното време в България.

А и всеки може да ходи на море през лятото, но се иска известна доза оптимизъм, да се изнесете от страната в края на септември и да върнете лятото за няколко дни в Гърция. 

Гръцките острови, които са идеални за посещение през септември

В една от страниците във Фейсбук Димитър Гуляшки разказва как той, съпругата му и техен приятел си прекарали четири невероятни дни за 600 лева на остров Тасос.

Доста по-бюджетен вариант от това, което предлагат туристическите агенции у нас, дори и в офертите си "последна минута".

Ето какво разказва Димитър Гуляшки:

"По някаква невероятна случайност ни се събраха четири почивни дни в едно и на мен, и на съпругата ми.

Абсолютно импулсивно решихме да не ги прекараме в България, а да закачим малко от слънцето в Гърция в опит да върнем лятото за последно, преди да се предадем на есента и зимата в България. 

Докато си говорихме на масата, съпругата ми се въодушеви и влезе в един от сайтовете за букинг.

В нашия случай това беше airbnb - платформата. Обикаляли сме много места в Гърция, но по някаква случайност не бяхме стъпвали на остров Тасос, затова и решихме да проверим как са цените там. 

За нашите дати излязоха около 100 оферти. Дори и в късния сезон, когато почти няма туристи, цените не бяха от най-евтините, но ни хареса къщичка на самия бряг на морето.

Буквално правите две крачки и се озовавате от градината на плажа. Цената за 4 дни престой за къща с две стаи, огромен двор, барбекю с великолепен навес и всички удобства, беше 280 евро.

Свързахме се със собственика - много приятен грък, който говореше английски и руски и той ни предложи дори намаление. Така къщата щеше да бъде наша само за 250 евро. 

Оставаше проблемът с пътя, има варианти, дори и да нямате кола, да вземете автобус от София за Кавала, билетът отиване и връщане е около 80 лева. От Кавала има фериботи на всеки час, а билетът за тях е 5 евро на човек, а ако сте с автомобил - 18.

Ние, разбира се, избрахме вариант да сме с кола. 

Почивка за двама в Гърция за 410 лева със закуска и вечеря? Ето как

Пътуване до остров Тасос от Кавала е един вариант ако искате да прекарате деня в Кавала. Кавала е сред най-големите градове в Северна Гърция след Солун и е най-близкия град до острова.

Маршрутът на ферибота от Кавала до Тасос е доста дълъг в сравнение с маршрута от Керамоти. Можете да очаквате времето за пътуване да бъде около 75 минути. 

Буквално последния ден, преди да тръгнем, към нас се присъедини семеен приятел, който също имаше неизползвани почивни дни и така групата ни вече беше от трима души. 

Излишно е да описвам начините, по които може да се доберете до Кавала. Може да изберете да минете или през "Кулата", или през Гоце Делчев, но моят съвет е да изберете вторият вариант, защото там по-рядко стават задръствания. 

Къщата беше точно такава, каквато я очаквахме, а собственикът - изключително мил.

Когато сте на място с невероятна гледка към морето, дори няма да ви се иска да обикаляте из местните заведения.

В три от вечерите просто си направихме купон на великолепната веранда и дори не пропуснахме нощното къпане и едва последната отидохме в една от местните таверни.

Гърците са изключително мили домакини и това се забелязва навсякъде. В нашия случай платихме за обилна вечеря, бутилка вино и чаша узо 30 евро, но дори и в България сметката би била такава. 

Препоръчвам горещо подобен начин на пътуване. Прибрахме се в София отпочинали и доволни, заредили "слънчевите си батерии" за студените дни."

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Коментирай