logo

Кои са най-красивите плажове на Адриатическо море

Кои са най-красивите плажове на Адриатическо море

Този район има много исторически и романтични градове, които ще добавят неповторим чар към почивката ви

Плажовете по Адриатическо море имат гъсти борови гори, което е характерно само за тази част на Средиземноморието. Освен че осигуряват сянка, боровете повлияват чудесно на въздуха, особено в комбинация със солена вода.

Освен това този район има много исторически и романтични градове, които ще добавят неповторим чар към почивката ви.

Какви са вариантите за почивка на брега на Адриатическо море? Страните, които имат плажове там са Италия, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Албания. В морето има над 1300 острова, пръснати предимно около крайбрежието на Хърватия.

Защо тази година Хърватия може да се пръска от чужденци

Ако искате да посетите тези зашеметяващи брегове, най-доброто време за това е между 1 юни и средата на септември. Градовете по крайбрежието могат да се разглеждат целогодишно, ако си търсите място за кратко пътуване, информира Travel Smarter.

Но да видим първо кои са най-добрите балкански плажове на Адриатическо море:

Златни рат – най-добрият хърватски плаж, остров Брач

Златни рат (Златен рог) е най-впечатляващият адриатически плаж. Кристална вода, уникална форма и плаж със ситни камъчета – това са само някои от особеностите му. Цветът на водата се мени от светло до тъмно синьо само в разстояние на 10-20 метра.

Плажът се намира в градчето Бол, което е част от остров Брач. Златни рат, обаче, е само един от няколкото невероятни плажа на острова. Брач е за всички – независимо дали искате да сте напълно сами или предпочитате забавление на плажа, има място за всички. Водните спортове са много популярни тук, така че и любителите на активната почивка ще бъдат доволни.

Плаж Краличина – най-усамотеният плаж в Адриатика, Будва, Черна гора

Плаж Краличина е изцяло частен и има сини флагове за кристално чиста вода. В непосредствена близост до остров Свети Стефан, разположен е между гъста гора от едната страна и Адриатическо море от другата.

Няма място за много туристи тук. Плажът е дълъг около 120 метра. Удоволствието от плуването е гарантирано за късметлиите, които имат шанса да го посетят. Имайте предвид, че входната такса за този плаж е доста висока.

Джипе – скритият плаж, Албания

Джипе е един от най-препоръчваните плажове, най-вече заради липсата на шум и кристалната вода в ослепително синьо. Самият плаж е обграден от гора и точно тази тайнственост и труден достъп са неговият чар. Най-просто казано, хората се чувстват специални, когато стигнат до него и видят какво райско кътче е то.

В последните години Албания се опитва да приближи курортите си до останалата част от света. Все още има много тайни, девствени и диви плажове, които предстоят да бъдат открити. Точно заради такива места Албания става привлекателна за пътешествениците.

Стинива – най-красивият плаж в Адриатика, Хърватия

Това е един от най-красивите плажове в света и е съвсем наблизо

Стинива не е нещо, което се вижда всеки ден. В залива има само едно кафене, плажът е обграден от скали, а от открито море има достъп през много тясно пространство. Там остават лодките, защото не могат да продължат по-нататък.

Стинива се намира на остров Вис. Около него водата е кристално чиста, а цветът ѝ се мени, като понякога е тюркоазен. Наоколо има много малки и по-големи заливи с плажове (предимно скалисти, понякога пясъчни).

Вис не е толкова развит туристически, но е изключително красив. Стинива е обявяван за най-добър плаж в Европа и най-красивия в Хърватия.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай