logo

Конкуренция: Турските хотели смъкнаха цените за руснаци

Конкуренция: Турските хотели смъкнаха цените за руснаци

Хотелите, които са с по-скъпи почивки, усещат липса на туристи

Турските хотелиери изпращат на своите туристически партньори в Русия специални предложения за юли и август, предлагащи почивка с намаление 10-15%.
Това е начин да се справят с последствията от увеличението на цените в началото на годината.

Хотелите, които са с по-скъпи почивки, усещат липса на туристи. Затова и сега бизнесът в бранша се връща към нормалните си цени, надявайки се по този начин да привлече голям брой руски туристи. 

Как така? Туристите се увеличават, хотели по морето пред фалит

"Средното натоварване на хотелите в регион Хейнюк сега е нает средно 70-90%. За да увеличат натоварването, някои хотели вече намалиха цените и започнаха да си продават стаите на цени от по 55-70 евро за нощ", съобщават от Асоциацията на професионалните мениджъри на хотелите в Турция. 

Например, в курорта Сиде, който е по-ориентиран към европейските туристи, натоварването през юли се оценява на 92%, през август - 70-72, през септември - 75. В Белек натоварването през юни е около 95%. През юли, август и септември - се очаква то да е 85-90%.

Невероятно, но факт: Турция реже All Inclusive

Отстъпки се предлагат от хотели в почти всички турски курорти, които се надяват на така наречените резервации в последната минута. През юни такава е била почти всяка четвърта резервация. Има туристи, които, в очакване на най-благоприятния курс на еврото, наблюдават редовно обектите на туроператорите и чакат най-подходящото време за резервация на най-добрата цена.

Въпреки ценовите колебания, Турция все още е най-популярната дестинация сред някои българи за лятна почивка на плажа. 

Страната е посетена от много руски туристи. Очаква се през 2019 г. повече от шест милиона руски туристи да са почивали в Турция. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай