logo

Младоженци се озоваха в Рая на сватбено пътешествие, но не могат да си тръгнат оттам

Младоженци се озоваха в Рая на сватбено пътешествие, но не могат да си тръгнат оттам

Те се колебаели дали да осъществят почивката в условията на засилващите се ограничения за пътуване, но техният туроператор ги уверил, че ще успеят да се приберат у дома

Докато много хора по света са принудени да стоят у дома по време на пандемията от коронавирус, двойка младоженци успява да се уреди с по-дълга почивка на Малдивите.

Оливия и Раул де Фрейтас от Южна Африка, заминават за Малдивите на 22 март за 6-дневен меден месец.

Оливия разказва пред New York Times, че почивката е “нещо екстравагантно” за тях, тъй като тя е учител, а съпругът й е месар.

Те се колебаели дали да осъществят почивката в условията на засилващите се ограничения за пътуване, но техният туроператор ги уверил, че ще успеят да се приберат у дома, затова заминават.

На 25 март обаче от ЮАР обявяват, че летищата в страната ще бъдат затворени от следващия ден. Горе-долу по същото време Малдивите също обявяват, че затварят летищата си, затова двамата решават да останат.

Райският остров, до който европейките пътуват за секс с високи и здрави мъже

Когато се свързват с консулствата на Република Южна Африка в Малдивите и в Шри Ланка, за да потърсят помощ, оттам ги уведомяват че има 40 други техни сънародници, които също са блокирани на Малдивите.

Единственият им избор е да платят за чартърен полет, което би струвало 104 000 долара.

щели да си поделят разходите, но от правителството били разговаряли с едва половината от тези 40 души, а за подобен полет все още нямало одобрение от местните власти.

Блокадата в Южна Африка се очаква да приключи на 16 април.

На 29 март двойката вече са единствените останали гости в техния курорт, заемащ целия остров, на който се намират.

Цените на нощувките там започват от 750 долара. Служителите на курорта остават на острова заради двойката, а според местните разпоредби те трябва да бъдат поставени и под карантина след като последните гости си тръгнат.

Занзибар – Малдиви за бедняци

Престоят на двойката продължава при занижени цени, но въпреки това започва се прeвръща в трудност за тях, а в крайна сметка може да се наложи да платят и хиляди долари за частен самолет.

“Всеки би искал да бъде блокиран на тропически остров, докато всъщност това не се случи,” казва г-жа Де Фрейтас. “Звучи добре единствено, защото знаете, че можете да си тръгнете.”

В неделя двамата са били информирани, че ще бъдат преместени с моторна лодка в друг петзвезден курорт, където има други около 25 южноафриканци. От правителството на тяхната родина пък казаха, че ще платят голяма част от престоя им там.

Засега не е ясно кога двойката ще успее да се върне у дома. Служителите от първия им хотел, които все още получават заплати, пък трябва да останат две седмици там след заминаването на гостите.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Деси

Деси 15.04.2020 7:15

И аз искам! Направо оставам на работа там!