logo

Може ли да познаете кое е това прекрасно кътче в света? Туристите там се броят на пръсти

Може ли да познаете кое е това прекрасно кътче в света? Туристите там се броят на пръсти

Има прекрасни кътчета на Земята, все още неопознати от туристите. И когато човек попадне там, просто затява дъх, защото никога не е виждал нещо толкова прекрасно. Сякаш е мечтаният Рай, където можеш просто да се отпуснеш и да забравиш за всичко.

Нещо подобно описва в преживяванията си Ангелина Димова. Тя все още няма шанса да попадне точно в мечтаното от години място - Umlaj the Maldives of Saudi Arabia. 

Но го описва по толкова невероятен начин във Фейсбук, че и на теб ти се приисква да отидеш там и да изживееш красотатата: 

"Можете ли да познаете кое е това кътче от света с бели пясъци, палми и необятна синя вода, каращо ви да предположите, че са Малдивите или Сейшелите. Корали, гъмжащи от подводен живот, с цветни риби и красота от рифове. Дестинация, за която почти няма снимки в интернет.

Страна, която едва ли човек би отбелязал в чеклистата си за пътешествия, подари страхове, отричане или неинформираност. Нито би си помислил, че там може да има подобно място, на което местните отскачат за уикенда да се разхладят по бански (дори някои от жените), и е коренно различно от пясъци и камъни, и терористи.

Територия, освободена от предразсъдъци, криеща богатство от култура, история и природа.

Е, чуждестранни туристи има (основно англичани, французи и американци), но са броят на пръсти, имали късмета да получат виза по една или друга причина (основно работна виза), имащи шанса и късмета да обикалят тази страна, докато все още е непокътната от модернизацията и мега строежите.
И не, не е само пустиня. Има гори, планини и каньони. Umlaj the Maldives of Saudi Arabia, все още е непокътнато, но и неизвестно за non-local туристи.

Е, Saudi Arabia е в моя списък и чакам деня, в който туристическата виза за там ще бъде толкова достъпна, колкото е сега за ОАЕ и Катар. Може би ще бъде след 10 години (по план може би тогава ще е отворил първия курорт на Червено море за чуждестранни туристи), но съм сигурна че ще си заслужава."
 

Коментирай