logo

Място, където пощенските картички стават реалност

Място, където пощенските картички стават реалност

Все повече хора мечтаят за неоткрития син рай

Спокойствие, бял пясък и тюркоазено море, които се срещат на пощенските картички, а когато мястото е посетено, то често разочарова туристите...

Но все още има места, които не са завладени от масовия туризъм и едно от тях е Калангаман.

За да стигнете до острова, ще трябва да си проправите път до Филипините. Калангаман се намира недалеч от брега на Палампон, в източната част на остров Лейте.

Остров Калангаман е не само зашеметяващо красив, но и невероятно недокоснат. Вместо скъпи хотели и курорти, в Калангаман можете да намерите квартири с безброй звезди и няма луксозни барове и ресторанти. Има достатъчно място за барбекю и пикник, а за прясната храна се грижат местни рибари.

"Тайният Санторини" - едно от последните запазени кътчета в Гърция

На малкия остров има две дълги пясъчни пътеки, които се простират навътре в морето и се смята, че островът дължи името си на тях, което се превежда като "птица", защото те се разперват като крила.

Сутрините и вечерите там са идеални за наблюдение на делфини, а през деня, освен плуване и слънчеви бани, можете да разгледате околностите с наета лодка.

Местата за пазаруване на острова са ограничени, така че е най-добре да носите всичко необходимо със себе си.

Интересни факти за китайците, които със сигурност не знаете

Независимо от изключителната му красота, посетителите започнаха да откриват острова едва наскоро, когато той стана част от германския круизен маршрут.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай