logo

Нарисувани: Най-красивите острови в Норвегия, които туристите обожават

Нарисувани: Най-красивите острови в Норвегия, които туристите обожават

Ще бъдете изумени от дългата 100 км брегова ивица

Лофотенските острови в Норвегия са спиращи дъха със своята естествена красота, недокосната природа като планини и плажове и малки живописни рибарски селища.

Островите се намират на север от Арктическия кръг и поради влиянието на топлия Гълфстрийм климатът там е много по-мек, отколкото в други части на същата географска ширина. Поради това климатът на Лофотенските острови е крайбрежен, със свежо и приятно лято и мека зима.

13 факта за Мексико, които вероятно не сте знаели

В продължение на много години Лофотенските острови са често посещавани от многобройни пътешественици, които се наслаждават на техните скалисти брегове и бели пясъчни плажове, заобиколени от високи планини.

Лофотенските острови отдавна са известни с морския риболов, което се доказва от износа на риба, особено на треска. Традиционните червени бараки всъщност са риболовни и в такива можете да отседнете в няколко по-малки селца по крайбрежието.

Ще бъдете изумени от дългата 100 км брегова ивица и островите, свързани с мостове и тунели, както и дървените къщи, риболовните пристанища и планините, високи около 1000 метра.

Испания въвежда драстична забрана, която ще засегне туристите

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай