logo

Не виждате двойно! Това са плажове-близнаци в Гърция

Не виждате двойно! Това са плажове-близнаци в Гърция

Това е едно много живописно място, което спокойно може да бъде обявено за природна и историческа забележителност

Порто Тимони е името на двоен плаж близо до село Афионас на западния бряг на гръцкия остров Корфу. Това е едно много живописно място, което спокойно може да бъде обявено за природна и историческа забележителност. Там се намира пристанище и старинна крепост.

Двата плажа образуват два залива. Единият гледа към курорта Агиос Георгиос, а другият – към остров Матраки. Тюркоазеният цвят на водата е в красив контраст със зелените хълмове наоколо. Стигането до там не е лесно, но това само го прави още по-специално място.

До Порто Тимони може да се стигне по два начина – пеша от село Афионас или с лодка или водно колело от близките курорте. За тези, които предпочитат да си направят преход пеша, има две пътеки, които започват от двете страни на селото и след това се слуват в една, съобщава feelgreece.com.

Ето кой е най-близкият до София плаж - много далече от Бургас

Една пътека тръгва от площадва в селото, където колите повече не могат да се движат. Тя гледа към Агиос Георгиос Север. Другата пътека тръгва от най-високото място в селото, близо до кафене „Анемос“. Въпреки че изглежда по-близо, преходът отнема 30-40 минути.

Разстоянието от началото на всяка пътека до плажа е приблизително 900 метра. И двете пътеки са много тесни и обрасли с храсти, покрити с големи камъни (забравете за джапанките). Имайте предвид, че Порто Тимони не се вижда от върха на Афионас и, ако искате да го видите от високо, трябва да тръгнете по пътеката от кафене „Анемос“ и след около 400 м да се обърнете леко настрани.

И двата плажа са с малки камъчета и скали и там няма удобства за туристи. Трябва да си носите вода, храна и слънцезащита. Морето е прозрачно около Порто Тимони, а точно до плажа има малка пещера с дълбоки студени води.

От двойни плаж пътеката продължава към Акра Арила – нос с археологически разкопки от неолитния период и още един малък каменист плаж. Изкачването обратно към селото може да се трудно, особено през най-горещите часове от деня, тъй като наоколо няма никакви сенки.

Амулиани - скритият рай на Халкидики

Блогъри предупреждават, че ако ходите през лятото и искате да си намерите място за плаж, трябва да отидете наистина рано. Плажовете са малки и се пълнят много бързо, пише neverendingvoyage.com.

В общи линии, разлика между хубаво и неприятно прекарване на плажа е в това дали ще отидете там в 8 ч. сутринта или в 10.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай