Обезумял морски тюлен се нахвърли върху турист

Обезумял морски тюлен се нахвърли върху турист

Животното е било стресирано от големите тълпи

В Република Южна Африка (ЮАР) ядосано тюленче ухапа туристка, която плуваше в морето, и беше уловено на видео. 

Жертвата е американска актриса от южноафрикански произход Лулу Тейлър (Loulou Taylor). На кадрите се вижда как летовници на плажа уплашени бягат от морето: морски тюлен доплува до момичето, което е останало във водата. След това животното се нахвърля върху Тейлър.

Пиян турист прави секс на публично място в Тайланд ВИДЕО 18+

Няколко мъже се втурват да помогнат: един от тях буквално откъсва животното от туристката, хващайки го за опашката и лапата. По-късно спасителят изхвърля перконогото малко от себе си във водата. Отбелязва се, че според експерти по дивата природа обезумялото поведение на тюлените е свързано с мозъчен тумор, който е причинен от отравяне с домоева киселина от цъфтеж на червени водорасли.

Представители на Спасителния център за тюлени Хаут Бей казват, че животното е било стресирано от големите тълпи. Според тях това е нормално поведение за всеки хищник в подобна ситуация.

Потрес! Жена посети Мексико и бе брутално пребита заради нелепа причина

„Любителите на плажа имаха късмет... Беше бебе на годинка, на около година, изглеждаше не повече от 10 килограма. Ако беше възрастен тюлен, заглавията щяха да бъдат много различни“, добавиха те.

Коментирай

тюленчето е искало да суче

тюленчето е искало да суче 11.01.2023 19:38

Не било тюлен, а току що родено тюленче. Не се нахвърлило, а искало да суче... Между другото, тюленчетата се раждат около 10 кг и майките им ги хранят 4 седмици, при което те достигат 20-25 кг, след което майките ги изоставят и тюленчетата трябва да започнат да си търсят храна сами.