logo

След този материал никога няма да поискате да правите нощно къпане

След този материал никога няма да поискате да правите нощно къпане

Това изживяване е изпълнено с много опасности, някои от които могат да доведат до трагедия

Много туристи често се отдават на удоволствието да плуват в морето нощем: по това време по правило на плажа няма хора и вече няма следа от знойната жега.

Странно: Жена вдигна невиждан скандал в самолет, не понасяла допир ВИДЕО

Освен това двойките се наслаждават на романтичното уединение, което осигурява нощното къпане.

Такова свободно изживяване обаче е изпълнено с много опасности, някои от които могат да доведат до трагедия.

Прочетете повече за това защо плуването в открити води през нощта е много лоша идея в следващите редове.

Липса на спасители

На всички плажове в хотелите, както и на градските плажове, от сутрин до вечер дежурят спасители. Те внимателно наблюдават почиващите и в този случай винаги са готови да помогнат на човек. Спасителите обаче не дежурят през нощта, така че можете да разчитате само на себе си в спешни случаи.

Опасни морски обитатели

Ако през деня в плитки води, като правило, безвредни риби се пръскат, тогава със залез слънце опасните хищници започват да плуват до брега. В допълнение към акулите, можете да срещнете и отровни медузи. Разбира се, рискът от среща с хищници зависи пряко от характеристиките на въпросния водоем, но едва ли искате да проверите наличието на определени риби във водата на своя глава.

Неработеща застраховка

Всеки инцидент, който се случва на водата през нощта, най-често се счита за отговорност на жертвата. Дори ако сте си платили застраховка, застрахователната компания може да откаже изплащане на обезщетение, ако нещо се случи с вас, докато плувате през нощта.

Рускиня посети Германия и назова 4 неприятни факта за немците

Обратно течение

В някои курорти обратното течение представлява опасност за туристите. По-специално, обратното течение е типично за крайбрежието на Тайланд. Ако през деня турист може да бъде спасен от такава бъркотия от спасители, тогава през нощта среща с обратното течение може да бъде фатална.

Лоша видимост

През нощта е почти невъзможно да се види дъното. На този фон туристите често стъпват върху остри корали или морски таралежи. След такъв инцидент ще трябва спешно да потърсите лекар, който да излекува раната. Освен това е възможно на следващия ден да се наложи да се откажете от активното забавление поради болки в краката. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

нсп

нсп 07.09.2023 12:13

По-големи глупости едва ли са писани.Колко спасители имат плажожете от десетки и стотици километри?Че може и с коли да се ходи по тях... Питайте ме къде са тези места.