Турските курорти, които самите турци избират за почивка

Турските курорти, които самите турци избират за почивка

Жителите на Турция не се съсредоточават върху съотношението цена-качество, те не разглеждат само "All Inclusive" и се опитват да се отпуснат в непопулярни райони

Турските курорти са любимо място за почивка на европейските туристи. И ако чужденците почиват в популярни градове, тогава местните избират места, където има по-малко посетители.

Внимание: Солена глоба, ако дърпаш куфара си в тази обичана и близка до България дестинация

Жителите на Турция не се съсредоточават върху съотношението цена-качество, те не разглеждат само "All Inclusive" и се опитват да се отпуснат в непопулярни райони. Кои курорти избират турците най-често за своята почивка, виж в нашия материал.

Олудениз

Това е много тих и непопулярен курорт в Турция, който е известен с малкия си залив с лазурна вода. Брегът тук е наистина чист, както и водата. Благодарение на залива мръсотията и отломките не се натрупват на брега, така че почивката на плажа е доста удобна.

Единственият недостатък на Олудениз е липсата на туристическа инфраструктура. Тук няма много хотели и практически няма персонал, говорещ английски, да не говорим за руски. Затова бъдете готови да се потопите в атмосферата на турски празник, но ще трябва да сте тихи.

Измир

Местните идват в този град не само за плажна почивка, но и за културна програма. Факт е, че в Измир най-често се провеждат фестивали и концерти. Тук можете също да отидете на балет или опера. В допълнение към културната програма си струва да видите древния град и неговите сгради.

Ако планирате плажна почивка, тогава е по-добре да не ходите в Измир. Има красиво пристанище и крайбрежна алея, но всички най-добри плажове са извън града.

Кои са най-добрите места за целогодишна морска почивка в Испания
 

Бодрум

Градът е подходящ за два вида туристи. Първият тип обича партита, барове и нощни клубове - в Бодрум наистина има много от тях. Вторият тип са хора, дошли в Турция, за да разгледат древните забележителности. Археологическите обекти са на един час път с кола от хотелите. Не можете да участвате в тях, но можете да се възхищавате на резултатите от експедициите.

Ако обичате дейности на открито, тогава погледнете залива Gumbet в Бодрум. Отдавна е любимо място за сърфисти, тъй като тук духат силни ветрове и има големи вълни. Затова не се колебайте да се запишете за всяко сърф училище и да застанете на дъската. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Айвалък

Айвалък 15.07.2023 5:46

Най-добрия турски семеен курорт. Все още опасен от навлеци като нас.

Чудо Юдо

Чудо Юдо 15.07.2023 8:41

Айвалък наистина е най-хубавият турски курорт. Прекрасен плаж, тихо и спокойно. Не е за купонджии, макар че тази година бях там точно по време на Байрама и купонът течеше с пълна сила.

Асан

Асан 15.07.2023 22:13

Тоя Измир много гнусен град с тая зеленясала морска вода. Мирише на леш.