logo

Забравете Санторини: Гръцки остров с красиви плажове, който туристите все още не са открили

Забравете Санторини: Гръцки остров с красиви плажове, който туристите все още не са открили

Той е по-ненаселен, не толкова туристически, но не е по-малко красив

Фолегандрос често се сравнява със Санторини. Това не е изненадващо, тъй като този гръцки остров се намира в същата островна група като Санторини и споделят някои общи черти като живописните къщи, направени от бял камък.

Фолегандрос е по-малък и по-спокоен от Санторини, който се посещава от около два милиона души всяка година. Ако не искате да газите през реката от туристи и да се борите за свободно място на плажа, тогава посетете този гръцки остров, който обхваща 32 квадратни километра в Цикладите.

Фолегандрос има около 600 жители в сравнение със Санторини, който има повече от 15 000.

Ти да видиш! Кемперите за почивка на морето свършиха

„Chora“ определено е едно от най-фотогеничните места на острова. Пълно е с традиционни бели къщи със сини прозорци, калдъръмени улички и саксии, пълни с цветя.

Построен през Средновековието върху висока скала, от която се открива невероятна гледка към Егейско море. Специално изживяване от „Chora“ е да наблюдавате залязващото слънце, което обагря къщите в красиви златисти нюанси.

Гърция въвежда безумни забрани и пак се пука по шевовете от българи

Не забравяйте да опитате традиционните гръцки специалитети в малките ресторантчета.

Ако сте човек, който обича спокойна ваканция и дълго лежане на плажа, тогава Фолегандрос е добър избор за вас. Островът има красиви и девствени плажове, където ще се насладите на разхлаждане в чистото Егейско море.

Катергос е най-популярният плаж на острова. Това е пясъчен плаж в югоизточната част на Фолегандрос, който е скрит от любопитни очи.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай