logo

Защо не трябва да се къпете през нощта в Червено море

Защо не трябва да се къпете през нощта в Червено море

Много хищници, които през деня се крият от жегата, излизат след залез слънце

Египетските курорти отдавна се радват на особена популярност сред туристите от цял свят. Тази страна е известна със своите туристически атракции и морето, където можете да видите редки морски обикатели. Но след залез слънце, плуването е забранено и много хора смятат, че това е някаква прищявка на хотелиерите, но всъщност не е така.

Плуването в морето след 18 и 19 часа може да бъде опасно за туристите. Факт е, че в Червено море живеят различни видове хищни риби: от скатове до змиорки. През деня те се крият в дълбините от топлината, а след това през нощта, когато пясъкът се охлажда, те се появяват в плитките води в търсене на храна.

Най-високата сграда в света пак ще е в Дубай - 1300 метра!

Освен малките хищници в Червено море има и големи акули. През деня специално назначени хора ги отблъскват, а спасителите, които работят на плажа, могат да помогнат. В тъмното е трудно да се види или чуе нападнатия.

Много морски хищници са отровни. И това представлява голяма опасност. Когато се наранят, някои туристи не обръщат внимание на малкото ухапване и пренебрегват посещението на лекар. Ако сте ухапан в Червено море, трябва да потърсите медицинска помощ.

Друга опасност, която заплашва туристите, са морските таралежи. През нощта те не се забелязват и лесно могат да се настъпят. Техните игли са много остри и тънки, затова, ако останат в тълято ви, ще бъде много проблематично да ги извадите: поради тяхната крехкост, те просто ще се отчупят. Туристът ще трябва само да изчака, докато не се разложат, а това отнема повече от две седмици. Самият лечебен процес е много болезнен и може да съсипе цялата ви почивка.

20 феноменално красиви места,, където природата е надминала себе си!

В допълнение към живите същества през нощта, можете да се натъкнете на корали. Някои от тях могат да бъдат много остри и от тях остават дълбоки рани.

Освен това, медицинското обслужване, предоставено след нарушение на правилата за безопасност, не е включено в застраховката, така че туристът ще трябва да го заплати отделно.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай