6 навика, които превръщат скандинавците в едни от най-здравите нации

6 навика, които превръщат скандинавците в едни от най-здравите нации

Разходки вместо фитнес, до 3-годишни децата не консумират сладки неща ...

След дълги разходки в студено време, най-често искаме да се загреем веднага след това. Скандинавците обичат сауните и те ги използват много често, така че ако някой ви покани в сауната, това е знак, че сте уважавани.

През последните няколко години се говори много за скандинавския начин на и понятието "hygge". Освен това тези народи водят здравословен начин на живот, продължителността на живота им е дълга, а качеството на живот е изключително добро, а някои от следните навици имат заслуга за това.

Ски вместо фитнес

Въпреки че повечето норвежци живеят в градовете, наслаждаването на природата е на върха в списъка им с приоритети. Те вярват, че времето, прекарано сред природата, е изключително важно, за което дори имат своя специална дума „friluftsliv“. Но е важно да се каже, че физическата активност за тях не означава изгаряне на калории, а търсене на удоволствие в това, което правят. Затова повечето норвежци избират ски, пързаляне с кънки, разходки в гората, плуване и подобни дейности, вместо да ходят на фитнес.

Една от най-богатите и красиви държави света с необяснимо малко туристи

Маслото им е по-скъпо от олиото за готвене

Скандинавците много повече се доверяват на маслото, отколкото на олиото за готвене, така че винаги добавят парче масло към разнообразните храни, които ядат - супа, месо, зеленчуци.

„Няма лошо време, просто неподходящи дрехи"

Норвежците се ръководят от това правило, така че не се изненадвайте, ако видите норвежец да кара колело посред зима. Ниските температури ускоряват метаболизма, подобряват качеството на съня и регулират апетита.

Сладки неща за деца - само в събота

Шведските детски градини не използват никаква захар при приготвянето на ястието. Освен това децата изобщо не ядат сладкиши, докато навършат две или три години. Но дори тогава възрастните им дават сладкиши само в събота или по време на празници.

Една от най-богатите и красиви държави света с необяснимо малко туристи

Сауна

След дълги разходки в студено време всички искат да се затоплят. Скандинавците обичат сауните, затова ги използват много често.

Хранене

Повечето скандинавци предпочитат да се хранят у дома, а поради балансираното хранене и активния начин на живот изглеждат много добре и здравословно. Червеното месо рядко се пропуска, но ядат и много риби, особено от "сините".

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай