Ад: Туристка вися 15 часа в лифт на минусови температури ВИДЕО

Ад: Туристка вися 15 часа в лифт на минусови температури ВИДЕО

Жената извикала за помощ, но никой не я чул. Тя не е имала мобилен телефон, така че не е могла да се обади на никого за помощ

Сноубордистка прекара 15 часа в капан в кабинков лифт на фона на ниските температури през нощта в курорт на езерото Тахо.

Моника Ласо се качила на гондолата около 17 ч. в четвъртък в ски курорта Хевънли - най-големият в Калифорния и Невада, за да си тръгне, тъй като била твърде уморена, за да се спусне със сноуборда надолу, пише CBS News.

Лифтът обаче спрял само няколко минути по-късно, докато тя все още била в небето и така се оказала в безизходица, разказа жената пред телевизионният канал KCRA, който първи съобщи новината.

Нов 6-седалков лифт и 12 допълнителни оръдия за заснежаване на пистата към Смолянски езера

Жената извикала за помощ, но никой не я чул. Тя не е имала мобилен телефон, така че не е могла да се обади на никого за помощ.

„Крещях отчаяно, докато не изгубих гласа си. Нямах нито телефон, нито светлина - нищо“, казва Моника Ласо пред KCRA.

Тя прекарала нощта, търкайки ръцете и краката си, за да се пребори със студа. Според Националната метеорологична служба най-ниската температура през нощта е била минус 5 градуса.

Приятелите на жената съобщили за изчезването ѝ, когато не могли да се свържат с нея, но тя била намерена едва в петък сутринта, когато гондолата отново заработила за деня и екипите разбрали, че е била там през цялата нощ.

Ски курортът, разположен в югоизточната част на езерото близо до границата между Калифорния и Невада, разследва „с най-голяма сериозност“ как сноубордистката е попаднала в този капан.

"Безопасността и благополучието на гостите ни са наш основен приоритет в Heavenly Mountain Resort", се казва в изявление на вицепрезидента и главен оперативен директор на курорта.

Най-дългият лифт в света бе открит в съседна на нас страна

Моника Ласо е била прегледана. Самата тя е отказала да бъде откарана в болница. Говорителят на противопожарната служба заяви пред Асошиейтед прес, че през 23-те си години работа никога не се е отзовавал на подобен случай.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай