logo

Най-добрите ски курорти в Испания

Най-добрите ски курорти в Испания

Не само морските курорти в страната привличат туристи

Една от най-популярните дестинации за почивка на туристите, идващи в Испания, са не само морските курорти, но и ски курортите. Руската блогърка и журналистка Алена Бердова назова най-добрите ски писти в страната.

Оживеният курорт La Molina, пропит с история, е само на два часа път с кола от Барселона, каза тя.

Бандит души туристка на топ европейски курорт ВИДЕО

„Тук се намира първият ски лифт и ски училище в Испания, а през 2011 г. той беше домакин и на Световното първенство по сноуборд. 61 километра писти, парк за начинаещи и най-големият халф-пайп в Пиренеите. В планинската система Ла Сиера дел Кади (La Sierra del Cadi), освен La Molina, е включен и курортът Masella. Общата дължина на ски пистите Masella е почти 74 километра. Заедно със съседния курорт - La Molina - те образуват единен ски център Alp 2500 с обща ски карта “, обясни Алена Бердова.

Друга популярна дестинация за почивка е Baqueira-Beret. Кралското семейство обича да посещава това място, каза Алена Бердова.

Toй е най-големият и най-посещаван ски курорт със 153 километра писти, на четири часа път от Барселона и Сарагоса в Пиренеите. Скиорите идват тук заради добрата снежна покривка и за да се насладят на китните селца с каменни и дървени къщи и красиви романски църкви.

Navacerrada е най-близкият ски курорт до столицата Мадрид, което го прави идеален за еднодневна екскурзия. Разделен е на две зони: горна зона с писти със средна и висока трудност и долна зона с писти със средна трудност. Освен това курортът разполага със стадион за слалом и ски скокове.

На границата с Франция се намира Formigal със 137 километра писти, подходяща за начинаещи.

Мъртво пиян пътник души стюардеса, ето какво му се случи

Formigal разполага с всички условия за млади скиори. Тук можете да направите панорамна разходка с хеликоптер, да плувате в горещи извори, да карате нощни ски или да карате шейна, теглена от кучета.

Най-южният ски курорт в Европа, ски станцията Сиера Невада се намира извън Гранада. Това е най-високият ски курорт в Испания. Курортът разполага с повече от сто километра ски писти. Намира се само на няколко минути с кола от брега на Средиземно море. Това е едно от малкото места в света, където можете да карате ски сутрин и да плувате следобед.

Друг курорт, на който си струва да обърнете внимание, се намира в най-високата и стръмна зона в Пиренеите.

„Cerler има най-големия вертикален спад в Пиренеите и ски зона от 81 километра. Този курорт достига надморска височина от 2630 метра, което осигурява на Cerler отлично качество на снега“, заключи Алена Бердова.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай