Оглавихме класация за най-добрите ски дестинации в Европа

Оглавихме класация за най-добрите ски дестинации в Европа

На Стария континент се намират някои от най-добрите ски писти в света, а някои от тях са дори доста достъпни

Някои от нас обичат слънцето и пясъка, но много хора нямат търпение да грабнат ските и да се отправят към пистите през зимните месеци.

В Европа се намират някои от най-добрите ски писти в света, а някои от тях са дори доста достъпни, вярвате или не, пише Time Out.

Въпреки че цената на ски картата и хотела са от голямо значение, има и много други фактори, които трябва да се вземат предвид при резервирането на ски пътуване, като например дължината на пистите, броя на хотелите и лифтовете и др.

Ново проучване на SportsCover Direct изследва всички тези фактори, като използва данни от skiresort.info, за да разкрие ски дестинациите с най-добри резултати в Европа. Освен дължината на пистите и броя на хотелите, в проучването са взети предвид курортите с най-голяма надморска височина, разликата в надморската височина и общия рейтинг на звездите.

На първо място с оценка 74,2 от 80 се класира "Алеко" в България. "Наблизо има 197 хотела, а средната цена на дневната лифт карта за възрастен е 26 евро (22 паунда). Нелоша стойност, нали?", отбелязва изданието.

На второ място е курортът Стража в Румъния, който получава 72 точки от 80, а на трето място е Равна планина в Босна и Херцеговина със 71,8 точки от 80.

Изненадващо, Франция се появява в този списък едва на осмо място, а швейцарските курорти изобщо не са включени, въпреки че Цермат наскоро беше обявен за най-добрата зимна дестинация в Европа в друга класация. Разгледайте списъка по-долу, за да видите останалата част от първата десетка.

Най-добрите ски дестинации Европа:

1. Алеко, България
2. Стража, Румъния
3. Равна планина, Босна и Херцеговина
4. Торник - Златибор, Сърбия
5. Колашин 1450 и Колашин 1600, Черна гора
6. Банско, България
7. Мало Игман, Босна и Херцеговина
8. Сеуз 2000, Франция
9. Маврово - Заре Лазарески, Северна Македония
10. Алпе дю Гранд-Сер, Франция

 

 

Коментирай