logo

8 факти за Финландия, за които малко хора знаят

8 факти за Финландия, за които малко хора знаят

Статистиката сочи, че тук живеят най-щастливите хора на света

1. Според статистиката на ООН във Финландия живеят най-щастливите хора в света. Само този факт трябва да ви вдъхнови да дойдете тук.

2. Финландците обожават кафето! Средният финландец консумира повече от 12 кг кафе годишно.

3. Освен кафе, финландците не могат да живеят без мляко. Във Финландия пият повече мляко, отколкото във всяка друга страна! Напълно възможно е това да е основната причина финските сирена винаги да са били толкова ценени по света, защото финландците знаят много за производството на млечни продукти.

Защо чукчите разменяли съпругите си

4. Обичате ли да правите парна баня? Тогава трябва да се преместиш във Финландия, защото тук има повече сауни, отколкото коли! Финландците толкова обичат сауните, че в Хелзинки има Burger King със сауна. Да се попарите на пара след бургер с пържени картофи? Това е толкова финландско!

5. Финландският език е напълно различен от другите европейски и скандинавски езици и се счита за един от най-трудните за учене.

12 факта за живота в най-развитата държава в Европа: Работен ден приключва в 17:00, 33 дни ваканция...

6. Ако обичате да пътувате, ето още една причина да се преместите във Финландия. Финландските паспорти са сред ТОП 4 най-добри паспорта в света! С тях можете да посетите почти всяка държава в света без виза.

7. Финландия е една от най-феминистките страни в света. Тук за първи път в европейската история на жените беше позволено да гласуват на избори на равна основа с мъжете. Да, да, това се случило във Финландия дори по-рано, отколкото във „прогресивните“ Франция и Англия.

8. Финландия има много кратки светлинни часове през зимните месеци. Слънцето изгрява не по-рано от 12 обяд и залязва не по-късно от 3... Мнозина свързват това с високата степен на самоубийства сред финландците през зимите.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Самоубиец

Самоубиец 10.10.2020 0:08

Значи Финландия е идеалната страна за мен.

Suomi

Suomi 11.10.2020 1:50

Сбъркал си самоубиец ,прочети първа точка .32 год.живея и работя в Хелзинки и съм доволен.