logo

Хигиенните навици на различните народи. Някои могат да бъдат шокиращи

Хигиенните навици на различните народи. Някои могат да бъдат шокиращи

В Швеция мъжете се къпят по-често от жените

Различните народи имат различни традиции и тайни. Много страни са много богати на интересни ритуали. Днес ще споменем най-странните навици на хората в някои части на света. 


1. Непал: ако едно момиче е в цикъл, то е изгонено от къщата

В Непал се смята, че жената в критически дни е „нечиста“ според религията. Често в такива моменти жените спят до добитъка, забранено им е да пипат всякаква храна и да пипат мъже. Момичетата също имат право да пропускат училище по време на своите периоди.

Жителите на остров Бутунг имат необичайни сини очи

2. Швеция: мъжете се къпят по-често от жените

По целия свят статистиката показва, че именно жените се къпят по-често - разбираемо е. За мъжете всичко е по-лесно - влязох, в същото време си измих зъбите и се измих под душа. Статистиката в Швеция обаче показва, че 55% от мъжете се къпят ежедневно, докато от жените се къпят ежедневно само 45%.


3. Шотландия: тампоните са безплатни

Шотландия прие Харта за правата на жените в менструация през февруари тази година. Този закон позволява на всички жени да получават безплатни хигиенни артикули за еднократна употреба през критическите дни.


4. Бразилия: на гостите ще бъде предложено да вземат душ

Факт е, че климатът в Бразилия е невероятно горещ и хората са свикнали да се къпят до 4 пъти на ден! Ето защо няма нищо необичайно във факта, че ще ви бъде предложено да се изкъпете на парти. Това е напълно възможно.

Назоваха най-добрите 15 хотела в Европа - турски хотел е на първо място!

5. Япония: цялото семейство се мие в една вана

В Япония е прието да се налива една вана за цялото семейство. Първо главата на семейството я приема и след това според старшинството. Уви, тези правила са оцелели и до днес.


6. Франция: не си мият ръцете след използване на тоалетната, след улицата и преди хранене

По време на пандемията французите започват да спазват по-често правилото за миене на ръцете. Проучването установи, че и до днес една четвърт от французите не си мият ръцете след използване на тоалетната и по-малко от 49% измиват ръцете си преди ядене. Това е много сериозен риск за здравето, тъй като повече от една четвърт от мъжете и жените във Франция също не се къпят всеки ден.


7. Китай: след раждане не се мият един месец

Правилото гласи, че след раждането на дете не можете да се миете 30 дни. Ето защо много родилки дори наемат специални стаи, в които живеят след раждането и стоят далеч от хората. Това е толкова странен обичай, но всеки трябва да го спазва.
Ето колко богат е нашият свят - и ако за нас много факти изглеждат шокиращи, то и в нашата страна има нещо, от което чужденците ще са изненадани.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай