logo

Пътешественички разказаха за най-откачените си СПА преживявания

Пътешественички разказаха за най-откачените си СПА преживявания

"Стоях пред служител, само по бельо, чифт чорапи, кроксове, ръкавици и лента за коса, готова да вляза в стая на минус 110 градуса"

СПА процедурите и почивките вървят ръка за ръка с масажно олио и музика на Ения. Повечето хора си представят, че на тези преживявания те ще са с лице надолу, леко унесени, докато под носа им се носят екзотични аромати.

Но също както храните, сервирани по света, стават все по-откачени, така и терапиите, които можете да откриете в наши дни, са от странни по-странни.

Защо в минералните бани в Япония хората ходят чисто голи - без изключения

Понякога една СПА терапия може да е шантава в опита си да направи връзка с мятото, на което сте отишли – масаж с топли раковини на Фиджи или налагане с клонки при традиционния веник масаж в Русия. Други могат да ви накарат да се въртите неспокойно на мястото си – като прочутия вече масаж на ходилата с рибки в Тайланд, да ви накарат да ожаднеете – с бирените вани в Австрия, и да се усъмните в здравия си разум – като масажа с кактуси в Мексико.

Има и терапии, които наистина ви свързват с мястото. След дълъг ден на катерене на Скалистите планини, защо да не се поглезите с един масаж с канабис? Денвър, Колорадо, е водеща марихуанена уелнес дестинация, при това напълно легално. В Тайланд можете да се отпуснете под вещите ръце на жени, изтърпяващи присъди за кражба, в женския затвор Чан Май, пише “Escape”.

Примерите за странни СПА приумици са безкрайни, но най-интересно звучи всичко, когато е разказано от първа ръка. Дами, преживели какви ли не чудати процедури по целия свят, разказват личните си истории не само за развлечение, но и като предупреждение.

Фотографката и инфлуенсър Лорън Бат се записала за криотерапия в Монако, защото си помислила, че ще бъде „някакво прекрасно нещо. „Един час по-късно стоях пред служител, само по бельо, чифт чорапи, кроксове, ръкавици и лента за коса, готова да вляза в стая на минус 110 градуса по Целзий. Ако кажа, че излязох от това трамвирана, ще бъде много меко казано“, обяснява тя.

„За мен вътрешността на Златния бряг (Австралия), ще си остане завинаги мястото, където медитирах с кон. Конската терапия става все по-популярна в Gwinganna Lifestyle Retreat, където слагат стресираните гости при жребец, чийто инстинкти успокояват неуморното съзнание“, пише авторката Селесте Мичъл.

В Hotel Heubad в Северна Италия пък от 1903 година насам увиват гостите си в мокро сено, събрано от ненаторявани ливади на 2000 м надморска височина. Твърди се, че това отпуска скованите стави, намалява мускулните крампи и дори затлъстяването.

Езотеричните звукови вани и терапии с вибрации отдавна се практикуват в съвременните СПА центрове. Авторът Пол Юърт се оказал на едно такова място гол, „в стая, оборудвана със звукова система, която би накарала всеки шумен нощен клуб в Ибиса да завиди“. След това бил отведен за терапия „Дух на звука“.

„Докато в ушите ми гърмеше световна етно музика и „звука на природата“, бях масажиран от масажистка, след което тя избра инструмент – рейнстик, бонго барабани или чинели, и обикаляше в кръг около мен. Мисълта, че може нещо палаво да е попаднало в чашата ми с чай преди масажа, ми мина през главата“, споделя той.

Звучи като китайско мъчение, но е изтънчена терапия, за която туристите си умират

За Аманда Удс, също автор на статии, споделя, че масажът 7 Chakra Dhara в Бали се е првърнал в духовна настройка, от която тя не подозирала, че има нужда. „След дълъг масаж терапевтът започна да втрива олио в моите чакра точки, след това започна да слага отгоре камъни и кристали. Но когато започна да използва звука на камертони за всяка чакра, всичко си пасна“, обяснява тя. „Когато вече удари седмия и започна да го движи около главата ми, имах чувството, че цялото ми тяло вибрира“, добавя тя.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай