logo

За такава терапия сигурно не сте чували – има я само в Азербайджан и лекува над 70 болежки (ВИДЕО)

За такава терапия сигурно не сте чували – има я само в Азербайджан и лекува над 70 болежки (ВИДЕО)

В Азербайджан съществува уникален метод за балнеотерапия, при който се използва безценен продукт от недрата на земята. Според експерти, той може да лекува над 70 здравословни проблема.

Това „чудо“, обаче, се намира само на едно място в света и дори е кръстено на него. Затова страната залага на това свое неповторимо богатство за привличане на любителите и нуждаещите се от балнеолечение.

На къпане в масло от нафталан можете да се насладите единствено в кавказката държава. Нафталанът е петролен продукт, в който за разлика от суровия петрол, можете да се киснете с часове. Положителните ефекти върху здравето са многобрийни.

"Посетителите, местните и пациентите могат да се насладят на една особена терапия, използваща специален вид петрол – нафталан", разказва кореспондент на Евронюз.

Този вид петрол съдържа физиологично активно вещества и се използва за лечение на много проблеми.

„Нафталанът е специален вид петрол, който идва естествено от земята. За разлика от стандарния петрол, той е незапалим. Богат е на нафтинови въглехидрати, които произвеждат обезболяващи и противовъзпалителни вещества, а също лекуват и болести на опорно-двигателната система и кожата“, обяснява местният експерт д-р Дилбер Казимова.

Този особен вид петрол може да се намери само в град Нафталан, затова и само там можете да изпробвате тази специална терапия. Една от най-известните ползи от соециалното нафталаново масло е лечението на псориазис.

 

Коментирай