10 шокиращи странности на японците

10 шокиращи странности на японците

В супермаркетите можете да откриете плодове, чиято цена надхвърля и най-смелите ви oчаквания

Япония не престава да удивлява туристите със своята самобитност и неповторимост.

Жителите на Страната на изгряващото слънце с удоволствие посещават ресторанти, в които се сервира храна от консерви, а със самотата се справят, канейки приятелка за една нощ, но не за секс. 

Вижте 10-те най-големи странности на японския народ. 

Да, наистина в Япония работят толкова много, че заспиват по улиците (СНИМКИ/ВИДЕО)

1. Без подпис
В повечето страни истинността на даден документ се гарантира с помощта на подпис. В Япония това не е така. Там всеки гражданин носи със себе си малък печат-ханко.

2. Стеснителни мъже
Японските мъже са толкова стеснителни, че от тях трудно може да се очаква признание в любов. Как тогава японките узнават за чувствата на избраниците? Един японец просто казва – „Искам ти да ми переш бельото“. Това изказване е като предложение за брак.3. Раждане на близнаци
И днес в Япония не е желателно да се родят близнаци в семейството. По-рано жените, които имали близнаци, били наричани животни. Това старо вярване на места продължава да битува. Според него раждащите близнаци имат стари грехове.

4. Ресторант с консерви
Японците обожават различни консервирани храни. Поради това популярни са ресторантите, които ги предлагат. В тях няма готвачи и сервитьори. За сметка на това има консерви от цял свят!

Всяка жена задължително трябва да има такава рокля в гардероба си през 2019 година

5. Любовни хотели
Япония е малка и гъстонаселена страна. Това обяснява факта, че младежите няма къде да си организират любовни срещи. Така „любовните хотели“ са доста популярни. Намират се най-често в промишлените райони, край летищата, гарите и станциите на метрото.

6. Отсъствие на гастарбайтери
Властите в Япония са направили всичко възможно, за да предотвратят появата на гастарбейтери на територията на страната.

7. Отопление
Зимите в Япония не са много студени. Температурите рядко падат под нулата. В същото време по тротоарите на градовете може да се види система за отопление. Целта е да не се трупа сняг. Разтопените преспи веднага се оттичат в каналите. В същото време централно отопление за жилищата няма. В тях се използват маслени и керосинови печки. Също и такива на ток. Необичайни примери от японската архитектураГледайки конструкцията на някои сгради, които се появяват една след друга в Страната на изгряващото слънце, започваш да се удивяваш на изобретателността и фантазията на японските архитекти

8. Приятелка за вечерта
Не става дума за наемане на проститутка, а за компания през нощта.

9. Плодове
Плодовете в Япония се смятат за отличен подарък. Поради това в супермаркетите можете да откриете плодове, чиято цена надхвърля и най-смелите ви oчаквания. Например един пъпеш може да струва 125 долара.

Най-бедното племе в Африка - ходят голи не за друго, а защото нямат какво да сложат

10. Адреси
Ако трудно се ориентирате в собствения си град или в чужд, то в Япония ще ви е още по-трудно. Тук улиците нямат названия. За ориентацията се използват близките заведения, магазини и банки.

 

Коментирай