logo

36 държави на 6 континента за 13 месеца – уникалното пътуване на български адвокат по света

36 държави на 6 континента за 13 месеца – уникалното пътуване на български адвокат по света

36 държави на 6 континента за 13 месеца – това е равносметката на 33-годишния адвокат Ангел Ризов. „Винаги съм искал да обиколя света и в един момент така се нагласиха нещата, че да имам възможността да го направя”, разказа той в предаването „Тази събота” по bTV.

По думите му е планирал пътуването около 5 дни. „Имах план кои държави да мина, стегнах си багажа, взех си билет за САЩ”, допълни Ангел Ризов, който е пътувал сам.

„Трудно е да се намери компания за нещо такова. А и по пътя срещаш много хора, така че никога не си съвсем сам, винаги има с кого да споделиш закуска, обяд или вечеря”, категоричен е той.

Надникнете в баровския частен терминал на летището в Лос Анджелис с двойни легла, лични масажисти и цял куп екстри (СНИМКИ/ВИДЕО)

На пътешествието се отправил само с една раница, в която е носил всичко необходимо за тези 13 месеца. От всички места, които е посетил, Ангел се е впечатлил най-много от Чичен Ица в Мексико и Тадж Махал в Индия.

Не е минало и без премеждия по пътя – в Рио де Жанейро се е разболял, а на 2 пъти по време на пътуването са му откраднали телефона.

Най-често е отсядал в хостели, а в САЩ и Австралия – и при приятели. „Най-евтиният хостел, в който съм спал, беше в Индия, на 400 метра от Тадж Махал. Нощувката струваше 1,18 лева. В Азия като цяло е много евтино – намираш нещо до 5-6 лева на вечер, в Южна Америка също, с изключение на Чили и Аржентина”, допълни пътешественикът.

Това са най-непопулярните страни в света!

„В Азия и в Южна Америка можеш с 20 лева на ден да спиш, ядеш, даже и да си наемеш скутер да пътуваш”, посочи той.

Неговата следваща цел е пътуване в държавите от бившия Съветски съюз.

Коментирай