4 години свобода за булката - това племе е с уникален обичай

4 години свобода за булката - това племе е с уникален обичай

Като цяло африканските традиции изискват зестра, но обикновено те не определят как мъжът трябва да се отнася към жената си

Чували ли сте за брачните традиции на народа динка? Оказва се, че там се практикува един от най-интересните обичаи. 

Като цяло африканските обичаи изискват зестра, но обикновено те не определят как мъжът трябва да се отнася към жената си, която плаща зестрата. Племето динка от Южен Судан е уникално по отношение на поведението към току-що омъжените жени.

В това племе с 3000 жени и 7 мъже животът е неописуем ад ВИДЕО

(Снимка: thehotjem.com)

За разлика от много африкански племена, където жените се смятат едва ли не за нищожни и превърнати в обекти, случаят с това суданско племе не е такъв. Въпреки изплащането на зестра, която варира от 100 до 500 крави, наскоро омъжените жени са високо ценени и и мъжете им едва ли не ги боготворят, пише thehotjem.com.

В племето динка, след като мъжът се ожени, жена му не трябва да готви или да мете за период от четири години. Този период се нарича "Anyuuc", което означава „щедро посрещане“. Целта му е новата булка да си почине, да се отпусне и да изучава ценностите на домакинството на съпруга си.

През това време сестрата на съпруга ѝ ще готви, ще мие прибори, ще събира дърва за огрев, ще носи вода и ще върши друга домакинска работа до по-късно. След 4 години съпругът й ще реши да организира много голямо парти, наречено "That" (готварски фестивал), на което се колят 3 крави и 5 кози, за да накара съпругата да готви за семейството.

Необикновено племе с най-желаните жени, пред които никога не трябва да си подсвирквате

И за да се подчертае как племето динка високо цени своите току-що омъжени жени, ако мъжът се държи лошо по време на четиригодишния период на Anyuuc, съпругата може да реши да се откаже от брака и няма да трябва да връща на съпруга си своята зестра, противно на много други африкански култури където зестрата трябва да бъде върната.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай