logo

5 привички на руснаците, които удивляват чужденците

5 привички на руснаците, които удивляват чужденците

Всяка година Русия е посещавана от множество туристи желаещи да се полюбуват на красотата ѝ

Всяка година Русия е посещавана от множество туристи желаещи да се полюбуват на красотата ѝ, да се запознаят с нови хора и да разберат начина им на живот. Но много от туристите намират някои от навиците и обичаите на руснаците за странни и непонятни.


1. Налага им се да събуват обувките с които са ходили по улицата, когато отиват на гости

Свалянето на обувките с които са ходили по улицата и обуването на домашни пантофи вкъщи е нормално нещо за руснаците. Докато в много страни по света (например в Америка) ходят с едни и същи обувки по улицата и в къщите си. В другата крайност са китайците - те събуват обувките, с които са ходили навън не само в къщи, но и в някои ресторанти.

Няколко гарантирани начина да вбесите финландците


2. Правенето на големи количества зимнина

Руснаците обичат да събират гъби, горски плодове, както и да отглеждат собствени на вилите си.От тях правят сладка и компоти, които ядат през зимата. Повечето туристи не разбират защо трябва да ходиш в 6 часа сутринта в гората да береш ягоди и да правиш сладко от тях като можеш да отидеш в близкия магазин и да си купиш буркан ягодово сладко.


3. Пиене на чай през цялото време и канене на гости за чай

Руснаците пият чай не само сутрин, но и след всяко ядене. Предлагат го и на гостите си. Пиенето на чай в Русия е цяла култура - гостите могат да дойдат вечерта и да седят до късно през нощта, обсъждайки с домакина философски теми.

Autobild направи сравнителен тест на нова Лада Веста SW и употребяван Opel Insignia


4. Самолечението

Въпреки че медицината в Русия е безплатна, много от руснаците се опитват да се излекуват в домашни условия използвайки народна медицина. Повечето от по-леките заболявания като настинка се лекуват на принципа „само ще мине“, а посещението на доктор се отлага до последно.

10 шокиращи странности на японците

5. Съхраняване на огромни количества ненужни вещи

Килерите и балконите в руските домове често са препълнени с ненужни вещи, които се съхраняват с години. Счита се, че не трябва да се изхвърлят неща, които могат да се използват рано или късно. Поради тази причина пакети с омалели дрехи,,ненужни ски, колела и т.н. могат да се пазят с години, да заемат място и никой никога да не ги използва.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай