logo

5 тайни, които никога няма да ви разкрият в хотелите

5 тайни, които никога няма да ви разкрият в хотелите

Повечето от хотелите имат интерес вашият престой да бъде комфортен и престоят ви там да ви накара да се почувствате доволни. Но има няколко хитрости, които се използват от персонала и те никога няма да ви бъдат разкрити.

От pochivka.blitz.bg ще ви разкажем какви са те. 

1. "Няма места" - това не винаги е истина. Отмяната на резервациите съвсем не са рядкост. Но големите сайтове, през които те се правят, не винаги предават инфорацията за промяната навреме. 

Това, което никой няма да ви каже за Непал - отвратителни хотели и ужасни ресторанти (СНИМКИ)

Дори и в самия сайт да има информация, че този хотел вече е запълнен, това не винаги отговаря на истината. Опитайте да позвъните в самия хотел и може би тогава ще получите стаята, която сте харесали. 

2. Стаите се чистят толкова усърдно, че не остават никакви следи от предишните клиенти. Да, това също не отговаря на истината. В големите хотели, например, на една камериерка се падат от 10 до 30 стаи.

Като пресметнете, че чистенето трябва да стане за времето от напускането на предишните гости до идването на следващите, веднага ще осъзнаете, че няма как да бъде постигнат качествен резултат в чистенето. Затова и стаите в хотелите съвсем не са идеално чисти. 

3. Стаите, в които спите, може да са били и сцена на местопрестъпление. През тях преминават хиляди гости и е съвсем нормално в един момент там да се случат престъпления. Известни са случаи, когато в хотелски стаи са ставали убийства, изнасилвания или пък сделки на големи наркобосове. Няма и как да разберете дали на леглото, на което спите, не е починал човек. 

4. Персоналът на хотела по правило минава през проверка за безопасност, но това не важи за всички. Има случаи, в които хотелите просто няма как да проверят всички служители за тяхното минало. Именно и заради това не се препоръчва да оставяте ценни вещи или пари в стаята си. Кражбите сред персонала съвсем не са рядкост.

Това са трите най-мръсни предмети дори и в петзвездните хотели

5. Най-мръсните вещите в стаите... Да, наистина камериерките нямат достатъчно време за чистене на стаите, затова и някои от вещите там те просто забравят да почистят или пропускат съзнателно. Затова и най-мръсни в хотелските стаи са телефоните, дръжките на вратите, дистанционните за телевизора и климатика. 

И да, кувертюртюрите за леглата се перат рядко, затова и не е препоръчително да лежите отгоре или да се завивате с тях. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай